Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Silovam neveiksmīgs starts 1500 metros B divīzijā un vien 20. vieta

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Silovam neveiksmīgs starts 1500 metros B divīzijā un vien 20. vieta
Haralds Silovs. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs ar startu 1500 metru distancē B divīzijā turpināja dalību Pasaules kausa posmā Minskā. Sacensības latvietim nebija sekmīgas, ieņemot vien 20. vietu.

Silovs vakar uzsāka jauno sezonu ar sacensībām masu startā, izcīnot astoto vietu. Šodien viņš piedalījās 1500 metru distancē B grupā, kurā bija viens no favorītiem uz uzvaru. Ja paskatās personiskos rekordus šajā distancē starp dalībniekiem, tad Silovam tas ir otrs labākais aiz Soču olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvēja šajā distancē nīderlandieša Koena Verveja.

Kā tas ātrslidošanā ir ierasts, tad pirmie sacensības sāka tie sportisti, kuri potenciāli nav tik spēcīgi. Kopumā startēja 37 ātrslidotāji, bet Silovs bija pēdējā pārī ar 20 gadus veco kanādieti Taisonu Langelāru. Labu laiku sacensību vadībā bija septītajā pārī startējušais norvēģis Kristians Uleklaivs, kurš distanci veica ar laiku 1:49.476 minūtes. Viņam 0.30 sekundes zaudēja ceturtajā pārī slidojušais vācietis Stefans Emele.

Tuvojoties potenciālo favorītu galam, pirmais vadību pārņēma krievs Danils Beļajevs, kurš pārspēja norvēģi par 0.11 sekundēm. Nākamais slidojums starp Japānas un Ķīnas pārstāvjiem bija vēl krietni ātrāks, bet pēc slidojuma beigām ķīnietis Alemasi Kahanbais tika diskvalificēts. Nebija nekāds pārsteigums, ka pārliecinoši labāko laiku, 1:47.714 minūtes, uzstādīja Vervejs, kļūstot par sacensību līderi.

Tieši šis bija laiks, kas bija jāpārspēj Silovam, lai izcīnītu uzvaru, bet, lai iekļūtu labāko trijniekā, vajadzēja slidot minūtes un 49 sekunžu robežās. Diemžēl latvieša sniegums nebija ne tuvu labs. Silovs distanci sāka visai lēni, uzreiz iepaliekot arī no kanādieša Langlēra. Ja Langlērs ar katru apli kļuva arvien ātrāks, tad Silovs lielāko distances daļu slidoja, cīnoties par aptuveni 15. vietu. Pēdējā aplī Latvijas ātrslidotājs samazināja tempu, ierindojoties vien 20. pozīcijā ar laiku 1:51.395 minūtes.

Par B divīzijas sacensību uzvarētāju kļuva nīderlandietis Koens Vervejs, bet no viņa 0.73 sekundes atpalika ar Silovu pārī slidojušais Taisons Langlērs. Trešajā vietā, zaudējot 0.86 sekundes, palika Japānas pārstāvis Šeins Vilijamsons.

Pasaules kausa posms Minskā, 1500 metri B divīzijā vīriešiem

VietaSportistsRezultāts
1.K.Vervejs (NED)1:47.714
2.T.Langlērs (CAN)+0.73
3.Š.Viljamsons (JPN)+0.86
4.D.Beļajevs (RUS)+1.64
5.K.Uleklaivs (NOR)+1.76
6.S.Emele (GER)+2.06
20.H.Silovs (LAT)+3.68