Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Vasiļjevs: "PČ ceru vienkārši izbaudīt priekšnesumu, nevis domāt par labāko rezultātu"

Vasiļjevs: "PČ ceru vienkārši izbaudīt priekšnesumu, nevis domāt par labāko rezultātu"
Deniss Vasiļjevs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

19 gadus vecais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs "Sporta Avīzes" ekspedīcijai Šamperī pastāstīja par problēmām šajā sezonā un norādīja, ka šonedēļ gaidāmajā pasaules čempionātā beidzot cer atbrīvot prātu, lai izbaudītu savu slidojumu un vietējo līdzjutēju mīlestību.

Nepilnu mēnesi pirms pasaules čempionāta Vasiļjevs jau trešo reizi karjerā svinēja uzvaru Tiroles kausa izcīņā Insbrukā, kur īsajā programmā sakrāja 81,23 punktus, bet izvēles programmā ieguva 156,85 punktus. Summā sakrātie 238,08 punkti ir viņa sezonas labākais rezultāts, taču atpaliek no pagājušās sezonas labākajiem rezultātiem, Tiroles kausu ieskaitot. Ne velti Deniss pats ar savu sniegumu apmierināts nav.

„Ir ļoti sarežģīti šo rezultātu novērtēt pozitīvi, jo tehniski un slidojuma ziņā treniņos esmu krietni labāks,” atzīst daiļslidotājs. „Sacensībās man neizdodas parādīt to, uz ko esmu spējīgs. Dažreiz pieļauju tik muļķīgas kļūdas, kuras nekad nepieļauju treniņos. Tas man liedz uzskatīt Tiroles kausa izcīņu par veiksmīgām sacensībām. Tur nebija labs ledus un arī mana uzstāšanās nebija laba, jo zinu, ka varu nostartēt daudz labāk. Tāpat kā pirms Eiropas čempionāta biju ļoti labi sagatavojies, tādēļ šķita, ka vienkārši atnākšu un uzvarēšu. Vai vismaz uzvarēšu pats sevi, nopelnot vairāk punktu. Tiroles kausā bija līdzīgi – biju gatavs, taču, kad pienāca laiks to apliecināt, ne viss izdevās, kā man to gribētos.”

„Šajā sezonā esmu izmainījis savu gatavošanos sacensībām. Esmu vairāk koncentrējies, vairāk daru ārpus ledus, esmu fiziski stiprāks. Sanāk, ka ieguldītais darbs mani ir padarījis stiprāku, bet vēl neesmu atradis prāta stāvokli, kas ļautu man to kontrolēt. Bet spēks bez kontroles nav draugs,” skaidro Vasiļjevs. „Sāku stipri koncentrēties, nevis brīvi ļauju sev darīt to, ko daru treniņos, kad par savu uzstāšanos tik daudz nedomāju. Kad treniņa laikā ej uz lēcienu, zini, ka to izpildīsi, jo jūties brīvs. Turpretī sacensībās ir tā – lai gan tas ir lēciens, kuru esmu izpildījis jau tūkstošiem reižu, es sāku prātot, kurā brīdī un ko darīs manas rokas, kājas un galva. Brīdī, kad ir jālec, es domāju. Un tur rodas kļūdas. Piemēram, četru apgriezienu lēcienus treniņos izpildu jau labu laiku, taču sacensībās tos neesmu izpildījis. Tur ir dota tikai viena iespēja. Diemžēl atšķirība starp treniņiem un sacensībām ir pārāk liela. Šis kontrasts mani apbēdina.”

Ceturtdien ar īso programmu Vasiļjevs uzsāks dalību pasaules čempionātā Saitamā. Pēc aprakstītajām problēmām viņš Japānā cer vienkārši izbaudīt savu priekšnesumu, nevis par katru cenu mēģināt izdarīt labāko. „Ceru, ka tas ļaus man atbrīvot prāta un palīdzēs paveikt to, ko vēlos.”

Japānā Denisam ir daudz līdzjutēju, tādēļ viņš nespēj sagaidīt tikšanos ar sava talanta cienītājiem. „Uzskatu, ka tas man dos enerģiju gan pasaules čempionātā, gan visam starpsezonu periodam. Varu un esmu izpildījis divus dažādus četru apgriezienu lēcienus. Ceru, ka vasarā varēšu tos nostabilizēt, lai varētu tos izpildīt biežāk. Uzskatu, ka ir ļoti svarīgi darīt šodien un šeit, tomēr es raugos arī tālākā nākotnē. Šī sezona tuvojas beigām, bet mans darbs ir tikai sācies, jo šī ir tikai pirmā olimpiskā cikla sezona. Daži ķīniešu fani man jau iedeva simbolus, uz kuriem lūkojos rīta rosmes laikā. Tas mani vēl vairāk motivē būt gatavam Pekinas olimpiskajām spēlēm,” piebilst Vasiļjevs.


, 2019-03-20 14:31, pirms 5 gadiem
Visi pagājušās sezonas rezultāti ir aizgājuši vēsturē, jo no šis sezonas ir jauna vērtēšanas sistēma, tāpēc salīdzināt tos nav korekti. Vēlam veiksmi Denisam!
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.