Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Kučvaļska: "Krievijas daiļslidotājas pagaidām ir neaizsniedzams līmenis"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kučvaļska: "Krievijas daiļslidotājas pagaidām ir neaizsniedzams līmenis"
Angelina Kučvaļska
Foto: ecbratislava.com

Latvijas labākā daiļslidotāja Angelina Kučvaļska sarunā ar žurnālu "Brunch" atzīst, ka ir laimīga sarūpēt mūsu valstij labus rezultātus, bet Krievijas daiļslidotājas viņai pagaidām nav aizsniedzams līmenis.

2016. gada Eiropas čempionātā mūsu sportiste izcīnīja necerēti augsto 4. vietu, bet goda pjedestālu aizņēma krievietes. Kādas ir perspektīvas pašmāju daiļslidošanai pasaules arēnā? "Pirmoreiz pēc daudziem gadiem Latvija parādīja tādus rezultātus. Biju laimīga, ka tas notika, pateicoties man," atklāj Angelina Kučvaļska. "Krievijas daiļslidotājas - pagaidām man neaizsniedzams līmenis. Līdz trešajai vietai iespējams aizcīnīties, bet zelts jau ir aiz robežas. Krievijas daiļslidošanā ir visas iespējas treniņiem: bezmaksas ledus profesionāļiem, spēcīgas sporta skolas un vairāk ledus laukumu tieši daiļslidošanai, bet tikmēr mēs dalāmies ar hokejistiem. Krievijā daiļslidošana faktiski ir nacionālais sporta veids, bet Latvijā - hokejs."

Latvijas labākā daiļslidotāja atzīst, ka stūrgalvība palīdz sasniegt rezultātu, taču dažreiz šī īpašība noved pie konfliktiem ar treneri, traucē arī slinkums un nogurums. "Sāk parādīties raksturs, varu sākt strīdēties ar treneri, turēt savu līniju, regulāri parādās doma, ka apkārt vieni vienīgi ienaidnieki. Dažreiz grūti piespiest sevi, pat piecelties no dīvāna. Bieži vien pēc treniņa vakarā varu vien iegāzties gultā, lai atpūstos."

Daiļslidošanas lēcieni no malas izskatās diezgan bīstams pasākums. Kā pārvarēt bailes un izpildīt lēcienus? "Bērnībā tādu baiļu nav. Bērni var trakot uz ledus, nebaidoties nokrist. Daudz bailīgāk ir tagad, kad lēcieniem nepieciešams ātrums un apņēmība, bet tās apņēmības nav. Stāvi un skaties uz ledu kā auns uz jauniem vārtiem," norāda 17 gadus vecā daiļslidotāja.

Lielajā sportā Kučvaļskas lielākais ieguvums ir pašrealizācija, bauda uzstāties daudzu skatītāju priekšā un saņemt aplausus. Daiļslidošanas jaunā sezona pa īstam sāksies ar 24.-28. augusta junioru "Grand Prix", savukārt svarīgākie mači būs pavasara pasaules čempionāts, kur tiks dalītas olimpiskās ceļazīmes.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Brunch"

  +1 [+] [-]

, 2016-06-16 16:42, pirms 8 gadiem
Angelīnai būs jauna garā programma, ne?

  +1 [+] [-]

, 2016-06-16 17:01, pirms 8 gadiem
4. vieta jau ar nav slikts līmenis... Hokejā tika augstu netiekam...