Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Silovs PK posmā Nagano izcīna astoto vietu masu startā

Silovs PK posmā Nagano izcīna astoto vietu masu startā
Haralds Silovs. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs sekmīgi aizvadījis sacensības ar masu startu Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā Japānas pilsētā Nagano. Latvietim izdevās pārvarēt pusfinālu un finālā izcīnīt astoto vietu.

Pēc viena posma pārtraukuma Pasaules kausa programmā atgriezās sacensības ar masu startu, kurās, kā ierasts, startēja arī Haralds Silovs. Sezonas pirmajā posmā viņš finālā izcīnīja astoto vietu, bet otrajā posmā nespēja pārvarēt pusfināla barjeru.

Nagano Haralds Silovs startēja pirmajā pusfinālā, kurā nebija tik spēcīgs sastāvs. Silovs jau otrajā aplī izvirzījās otrajā vietā, bet tad divus apļus veica kā līderis. Par uzvaru ceturtajā aplī viņš saņēma trīs sprinta punktus. Nākamajos četros apļos Silovs vairs necīnījās par punktiem, bet kontrolēja konkurentus. Sacensību otrajā pusē, saprotot, ka ar trīs sprinta punktiem būs gana, lai iekļūtu labāko astotniekā, Silovs tā arī slidoja pa grupas aizmuguri. Uzvaru pusfinālā guva kanādietis Džordans Belčos, finišējot ar laiku 7:43.230 minūtes un iegūstot 62 sprinta punktus. Tikmēr Silova laiks bija 7:50.150 minūtes un iegūti jau minētie trīs sprinta punkti, kas ļāva ieņemt astoto vietu un iekļūt finālā.

Šajā posmā nestartēja divi spēcīgi Nīderlandes ātrslidotāji, Pasaules kausa līderis masu startā, Jorits Bergsmā, un sestajā vietā esošais Arjans Stretinga. Tas deva labākas izredzes pārējiem, bet favorīts noteikti bija Džoijs Mantija no ASV, kurš Pasaules kausa kopvērtējumā atrodas otrajā vietā. Haralda Silova mērķis noteikti bija atkal tikt pie kādiem sprinta punktiem un ielauzties labāko astotniekā.

Fināla slidojumā pirmā cīņa par sprinta punktiem sākās trešajā aplī, kad vadībā aiztraucās Jaunzēlandes ātrslidotājs Pīters Maikls, iegūstot trīs punktus, bet attiecīgi divi un viens punkts tika baltkrievam Vitālijam Mihailovam un krievam Daņilam Semerikovam. Septītajā aplī pēc sprinta punktiem pārliecinoši devās Haralds Silovs, izslidojot teju sekundi priekšā tuvākajam sekotājam un droši tiekot pie trīs sprinta punktiem. Sacensību līderpozīciju saglabāja Maikls, kurš nopelnīja vēl divus sprinta punktus, bet pie viena tika beļģis Bārts Svings.

Nākamajos apļos Silovs atvilka elpu un vēroja konkurentus, kamēr Maikls atkal mēģināja aizbēgt pēc sprinta punktiem. Šoreiz jau viņam cieši sekoja visa grupa, bet gala izrāvienu veica polis Arturs Janickis, atstājot Maiklam vēl divus punktus, bet viens punkts Džordanam Belčosam no Kanādas. Lai ieņemtu labu vietu, Silovam vajadzēja pēdējos četros paaugstināt tempu un sasniegt finišu vismaz labāko pieciniekā. Belčos uzreiz izrāvās tālu priekšā grupai, droši pretendējot uz uzvaru šajās sacensībās, kamēr pārējiem vēl bija izredzes. Silovs nepilnus trīs apļus līdz beigām vēl bija starp sekotāju grupas līderiem, bet beigās nespēja veikt gala izrāvienu, lai pacīnītos par vēl augstāku vietu.

Džordans Belčos finišēja lepnā vientulībā ar laiku 7:53.99 minūtes un nopelnītu 61 sprinta punktu. Džoijs Mantija distancē netika pie neviena sprinta punkta, bet finiša spurtā izrāva otro vietu, kas ļāva tikt pie 40 sprinta punktiem. Trešajā vietā finišēja beļģis Bārts Svings, par to nopelnot 20 sprinta punktus un ar kopā 21 nopelnītu ieguva bronzu. Tikmēr Haralds Silovs ar laiku 7:59.570 minūtes un trīs nopelnītajiem sprinta punktiem tika pie astotās vietas.

Pasaules kausa posms Nagano, Masu starts vīriešiem

VietaSportistsRezultātsPunkti
1.J.Belčos (CAN)7:53.99061
2.Dž.Mantija (ASV)7:54.67040
3.B.Svings (BEL)7:54.82021
4.A.Džiovanini (ITA)7:54.94010
5.D.Semerikovs (RUS)7:55.1407
6.P.Maikls (NZL)8:10.9107
7.Ī.Kvins (ASV)7:55.1803
8.H.Silovs (LAT)7:59.5703

Pēc šīm sacensībām par jaunu Pasaules kausa kopvērtējuma līderi kļuvis Džoijs Mantija no ASV, nīderlandietis Jorits Bergsmā atkritis no pirmās uz sesto pozīciju, bet Haralds Silovs pacēlies uz 14. vietu. Šajā Pasaules kausa posmā nav paredzētas sacensības 1500 metru distancē, bet svētdien risināsies sacensības 1000 metros, kurās varētu startēt arī Haralds Silovs.

Pasaules kausa kopvērtējums, Masu starts vīriešiem

VietaSportistsPunkti
1.Dž.Mantija (ASV)425
2.B.Svings (BEL)408
3.A.Džiovanini (ITA)364
4.Č.Ums (KOR)350
5.D.Semerikovs (RUS)343
6.J.Bergsmā (NED)326
7.J.Belčos (CAN)322
8.L.Vengers (SUI)312
14.H.Silovs (LAT)232

Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.