Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Silovam pēc rokas salaušanas piektdien gaidāma operācija

Silovam pēc rokas salaušanas piektdien gaidāma operācija
Haralds Silovs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas vienīgajam ātrslidotājam Haraldam Silovam, kurš pagājušajā nedēļas nogalē sezonas pēdējās sacensībās salauza roku, piektdien gaidāma operācija, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja atlēts.

Nedēļas nogalē Soltleiksitijā tika aizvadīts Pasaules kausa finālposms, kuram Silovs bija kvalificējies vien masu starta distancē. Vienā no pēdējiem apļiem latvietis aizķērās aiz nokrituša sportista un neveiksmīgi ieslīdēja nožogojumā, sezonu noslēdzot ar lauztu roku.

"Šodien atlidoju uz Latviju un piektdien gaidāma operācija. Lūzums ir diezgan sarežģīts. Kaut tas šobrīd vairs neko neietekmē, nepatīkami sezonu noslēgt uz šādas nots sezonu," pastāstīja Silovs.

"Biju uzreiz aiz Krievijas sportista [Ruslana Zaharova], viņš nokrita un nebija, kur likties. Aiz manis slidoja Pasaules kausa uzvarētājs [Čeonho Ums] no Dienvidkorejas, kurš arī krita. Mēs abi ar korejieti ieteicāmies vienā vietā. Viņš bija mirkli aiz manis un, visticamāk, roku traumēju kontaktā, kad viņš uztriecās virsū," atcerējās latvietis.

Aizvadītajā skrējienā jau pirms pirmā starpfiniša atrāvās japānis Rjoske Cucia un baltkrievs Vitālijs Mihailovs, kuri ne tikai vairs netika noķerti, bet līdz finišam panāca pārējo grupu par apli.

"Bija taktiski dīvains skrējiens. Tās komandas, kurām bija divi sportisti, neizrādīja nekādu iniciatīvu, lai samazinātu atstarpi ar bēgļiem, neuzņēmās iniciatīvu," saka Silovs, kurš pirmoreiz piedzīvojis, ka masu starta disciplīnā līderi apdzen pārējos par apli, jo parasti bēgļi pēc starpfiniša atgriežas lielajā grupā. "Tas pārsteidza visus, tā nekad nebija bijis. Varbūt tagad kaut ko pamainīs noteikumos, lai šādi vairs nenotiktu."

Pirms nedēļas Silovs Kalgari izcīnīja astoto vietu pasaules daudzcīņas čempionātā, bet vēl pirms tam bija devītais Eiropas čempionātā daudzcīņā, kaut pēc 500 metru distances negaidīti pat atradās vadībā. Savukārt pasaules individuālajā čempionātā, abus startus aizvadot nepilnas stundas laikā, viņš bija devītais masu starta sacensībās un divdesmit pirmais 1500 metros.

Savukārt Pasaules kausā viņš šosezon palika bez augstiem rezultātiem. 1500 metru distancē latvietis pirmajā posmā startēja spēcīgākajā A divīzijā, bet izkrita no tās, vēlāk nespējot atgriezties, kamēr 1000 metros visu sezonu pavadīja starp B divīzijas sportistiem. Arī sev parocīgākajā masu startā ātrslidotājam ar augstiem rezultātiem neizdevās atzīmēties.

"Biju gaidījis kaut ko labāku. Varbūt tāpēc, ka pamainījās treniņu programma," Silovs piekrīt, ka sezona bijusi neveiksmīga. "Eiropas daudzcīņa bija tīri labi, arī par pasauli nevarētu teikt, ka bija slikta. Šīs divas sacensības bija labākās šosezon. Tomēr plašāku analīzi vēl veikšu. Pāris lietas ir skaidras, kas būtu jāpamaina. Pamēģinājām citu treniņu metodi, bet tā īsti nav man pa rokai."

"Neskatoties uz operāciju, ar kājām jau varēšu sākt strādāt, tomēr kādas trīs nedēļas tagad būs brīvākā režīmā," par nākotnes plāniem saka sportists. "Nākamsezon noteikti būs jārevanšējas. Šogad bija negaidīti augsts kopējais līmenis. Konkurences ziņā šis gads bija viens no spēcīgākajiem - valstīm, kas ieguldīja pirms Olimpiādes, tikai tagad iznāca ārā. Pārsteigums bija japāņi, uz nākamajiem gadiem spēcīga būs arī Ķīna, kas iegulda ļoti, ļoti lielus resurus. Āzijas valstis stipri pienākušas klāt un arī Eiropā ir daudzi jauni kadri."


, 2019-03-13 17:42, pirms 5 gadiem
Veiksmīgu operāciju. Tiešraide būs?
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.