Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Daiļslidotājs Pavlovs trešais pēc īsās programmas Eiropas jaunatnes Ziemas Olimpiādē

Ints Megnis
Ints Megnis

Daiļslidotājs Pavlovs trešais pēc īsās programmas Eiropas jaunatnes Ziemas Olimpiādē
Kims Georgs Pavlovs. Foto: LOK arhīvs

Latvijas jaunais daiļslidotājs Kims Georgs Pavlovs trešdien sasniedza trešo labāko rezultātu Bosnijā un Hercegovinā notiekošās Eiropas jaunatnes Ziemas Olimpiādes daiļslidošanas sacensību īsajā programmā. Izvēles programma tiks aizvadīta rīt.

14. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē šodien tika aizvadīta trešā sacensību diena un uz starta no Latvijas sportistiem stājās kalnu slēpotājas, kas sacentās milzu slalomā, biatlonisti, kuri aizvadīja individuālās sacensības, kā arī daiļslidotāji.

Aizvadot īso programmu, Pavlovs jaunais sportists savu uznācienu aizvadīja godam, nepieļaujot rupjas kļūdas, kas tiesnešu vērtējumā izpelnījās 59,80 punktus un kopvērtējumā tas viņu ierindo trešajā vietā. Šis ir Pavlova personīgais rekords. Līderis ar 74,76 punktiem ir Krievijas pārstāvis Iļja Jablokovs, bet otro pozīciju aizņēmis Igaunijas sportists Mihails Seļevko ar 68,31 punktu.

Meiteņu daiļslidošanas sacensībās mūsu pārstāve Anete Lāce saņēma 39,59 punktus, kas sportisti ierindo 17. pozīcijā. Zīmīgi, ka ceturtajā vietā ar 55,99 punktiem ir 14 gadus vecā Alīna Urušadze, kura uzaugusi Latvijā, bet pārstāv Gruziju.

Biatlonā šodien jauniešiem bija jāaizvada individuālās sacensības. Zēniem 12,5km distancē vissekmīgāk klājās Renāram Birkentālam, kurš četrās šaušanas reizēs pieļāva septiņas kļūdas, taču izcīnīja 37. vietu. Kirils Matjuhins kļūdījās sešas reizes un ierindojās 42. vietā. Tikmēr meitenēm, 10km individuālajā distancē no māsām Buliņām veiksmīgāk klājās Sandrai Buliņai, kura neaizvēra sešus mērķus un izcīnīja 36. vietu, bet Sanita Buliņa kļūdījās astoņas reizes un viņai 53. pozīcija.

Kalnu slēpošanas sacensībās meitenes šodien aizvadīja milzu slaloma distanci. Visai smagajā trasē, kur katrai sportistei nācām pamatīgi pacīnīties ar katru trases nogriezni, no Latvijas pārstāvēm vislabāk veicās Rēzijai Krastiņai, kura divu braucienu summā finišēja 53. vietā, bet 58. pozīciju ieņēma Elīna Zalāne. Pirmā brauciena finišu nespēja sasniegt Laura Aleksandra Bišere, bet Betija Burkovska, kura nesa Latvijas karogu Olimpiādes atklāšanas ceremonijā, mocīja veselības likstas un viņa uz starta nemaz neizgāja.

Rīt, Olimpiādes sacensību ceturtajā dienā, no Latvijas pārstāvjiem uz starta līnijas stāsies kalnu slēpotāji, kur zēni aizvadīs milzu slaloma sacensības, distanču slēpošanā norisināsies sprints, bet daiļslidotāji aizvadīs izvēles programmu.

Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde līdzinās Olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota Olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī Olimpisko spēļu tradīcijas. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde tiek balstīta uz Olimpisko spēļu tradīcijām un šo pasākumu laikā, dalībnieki visciešākajā mērā var sajust Olimpisko gaisotni. Gan atklāšanas un noslēguma ceremonijas, gan pašas Olimpiādes sacensības ir saistītas ar Olimpiskās kustības principiem.

19 Latvijas jaunie sportisti Olimpiādes sacensībās startē biatlonā, distanču un kalnu slēpošanā, šorttrekā un daiļslidošanā. Šajā reizē Latvija nepiedalīsies nevienā no komandu sporta spēlēm.

     [+] [-]

, 2019-02-13 23:48, pirms 5 gadiem
biatlonā?!