Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Daiļslidotāja Ņikitina izcīna augsto 5.vietu Zagrebas "Grand Prix"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daiļslidotāja Ņikitina izcīna augsto 5.vietu Zagrebas "Grand Prix"
Diāna Ņikitina Zagrebā
Foto: isu.org

Latvijas jaunā daiļslidotāja Diāna Ņikitina (13) šodien izcīnīja augsto 5. vietu "Grand Prix" junioru (U20) posmā Zagrebā. Šis ir viņas līdzšinējās karjeras lielākais sasniegums. Konkurējot arī ar vairākus gadus vecākām sāncensēm, mūsu jaunā censone īpaši labi nostartēja izvēles programmā.

Īsajā programmā pavisam jaunā Latvijas daiļslidotāja Diāna Ņikitina ceturtdien uzrādīja personīgo rekordu (49.26 punkti), kas pārspēj pat divus gadus vecākās Angelinas Kučvaļskas labāko sasniegumu (49.21 punkti). Līdz šim tieši Kučvaļska pozicionējās kā mūsu labākā jaunā daiļslidotāja, bet tagad izrādās, ka aug vēl viena perspektīva meitene. Pēc īsās programmas Ņikitina bija 5. pozīcijā.

Lielākā punktu raža tika ievākta izvēles programmā. Ņikitina tur nostartēja vairāk kā cienījami (96.19 punkti), uzlabojot personisko rekordu par 17 (!) punktiem. Abu disciplīnu kopvērtējumā mūsējā ar 145.45 punktiem ieguva 5. vietu, kas šobrīd ir viņas lielākais sasniegums. Zagrebā jelgavniecei priekšā ir lielvalstu pārstāves (amerikāniete un divas krievietes), kā arī 19 gadīga slovākiete. Pirmajā divdesmitniekā Latvijas sportiste kotējas kā visjaunākā.

Kā jau ziņots, jaunajā sezonā mūsu jaunais talants Deniss Vasiļjevs ieguva 4. pozīciju junioru "Grand Prix" divos posmos (Francijā un Igaunijā), bet Angelina Kučvaļska izcīnīja 7. vietu junioru "Grand Prix" divos posmos (Čehijā un Igaunijā). Šādā līmenī septembrī debitēja arī divus gadus jaunākā Diāna Ņikitina un Nagojas posmā finišēja 11. pozīcijā.

Kā zināms, pēdējo trīs gadu Latvijas čempione Alīna Fjodorova (19) junioru "Grand Prix" nav tikusi augstāk par 8. vietu (2009), tobrīd viņai bija 14 gadi. Soču olimpiskajās spēlēs Latvijas daiļslidošana nebija pārstāvēta, bet šobrīd ir cerība, ka 2018. gada olimpiādē pārstāvniecība varētu būt krietni bagātīgāka.


Diāna Ņikitina 9. oktobra īsajā programmā Zagrebā

Diāna Ņikitina 11. oktobra izvēles programmā Zagrebā

Izmantotie resursi:
www.isu.org

  +1 [+] [-]

, 2014-10-11 22:10, pirms 10 gadiem
uz Dinamo!

  +2 [+] [-]

, 2014-10-11 23:17, pirms 10 gadiem
Ljoti laba vieta iesaakumam

  +3 [+] [-]

, 2014-10-12 00:30, pirms 10 gadiem
Malace! Tiiri slidoja un labi leecieni.
Aaatruma gan pietruukst.
Saliidzinaajumaa Kucvalska burtiski lido, bet nu 2 gadi ir liela starpiiba.