Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Krāmers pēc septiņu gadu pārtraukuma izcīna PČ zeltu 10 000 metros

Krāmers pēc septiņu gadu pārtraukuma izcīna PČ zeltu 10 000 metros
Svens Krāmers
Foto: AP/Scanpix

Slavenais nīderlandiešu ātrslidotājs Svens Krāmers šovakar Kolomnā (Krievija) pirmoreiz kopš 2009. gada pasaules čempionātā individuālajās distancēs triumfēja savā iemīļotajā 10 000 metru slidojumā.

Svena Krāmera galvenais konkurents bija kanādietis Teds Jans Blemens, kurš novembrī laboja Krāmeram piederošo pasaules rekordu ātrslidošanas garākajā distancē. Lai gan pirms sacensībām Krāmers savu konkurentu sauca par favorītu, uz ledus nīderlandietis bija par 2,92 sekundēm ātrāks. Sudrabu ieguva Blemens, bet bronzas medaļu izcīnīja Krāmera tautietis Ēriks Jans Koimans, kurš no uzvarētāja atpalika par 5,38 sekundēm.

"Esmu priecīgs par savu sniegumu. Tas nebija ļoti ātrs slidojums, bet ļoti labi sabalansēts. Nekad nezaudēju ticību savai iespējai uzvarēt 10 000 metros. Atgriezties virsotnē ir patīkami."

Tikmēr 3000 metru distancē sievietēm zelta medaļu ieguva čehiete Martina Sāblīkova, kura šosezon jau bija uzvarējusi visos piecos 3000 metru slidojumos. Sudraba medaļu ieguva nīderlandieti Irēna Vusta, kura uzvarētājai zaudēja nieka 0,08 sekundes, bet bronzas godalga tika vēl vienai Nīderlandes ātrslidotāja Antonetei de Jongai, kura no Sāblīkovas atpalika par 1,20 sekundēm.

Piektdien pēcpusdienā uz starta savā kroņa distancē - 1500 metros - izies arī Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs.

Izmantotie resursi:
isu.org