Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Silovs vēlreiz devītais PK posma B divīzijā 1000 metros

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Silovs vēlreiz devītais PK posma B divīzijā 1000 metros
Haralds Silovs. Foto: Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs izcīnījis devīto vietu 1000 metru distancē Pasaules kausa posma B divīzijas sacensībās, kas notiek Polijas pilsētā Tomašovā.

Haralds Silovs pirmajos divos Pasaules kausa posmos Japānā B divīzijas sacensībās izcīnīja attiecīgi 14. un devīto vietu. Interesanti, ka pirmajā posmā viņš distanci veica par 3,742 sekundēm ātrāk, bet pozīcija bija sliktāka. Ja skatās uz personīgajiem rekordiem, tad Silovam tas ir labākais B grupā, bet ātrslidošanā tas tik daudz neizteic, jo ir arēnas, kur ledus ir "ātrāks" un kur "lēnāks". Turklāt svarīgāk ir iziet tieši no šīs sezonas rezultātiem, Silovam abās sacensībās nespējot izslidot no minūtes un astoņām sekundēm.

Kopumā B divīzijas sacensībās piedalījās 29 sportisti. Silovs startēja 13. pārī kopā ar beļģi Matiasu Vostē, kurš Pasaules kausa kopvērtējumā šajā distancē ir pāris vietas aiz Silova, uzrādot sliktāku rezultātu pirmajās sacensībās, bet labāku otrajās. Pirms abu starta līderis bija iepriekšējā slidojuma dalībnieks no Ķīnas Nins Žoņjans, kurš distanci veica ar laiku 1:10.653 minūtes.

Distances pirmajā aplī par 0.13 sekundēm ātrāks bija Beļģijas ātrslidotājs, bet otrajā aplī Silovs spēja viņu panākt un būt jau 0.04 sekundes ātrāks. Silovs pēdējā aplī bija nedaudz lēnāks nekā otrajā, bet tāpat palielināja pārsvaru pret savu tiešo oponentu. Gala rezultāts Silovam 1:11.38 minūtes, kas tajā brīdī bija sestais labākais rezultāts. Atlikušajos divos slidojumos viņu pārspēja vēl trīs sportisti, tostarp šo B divīzijas sacensību uzvarētājs norvēģis Alans Dāls Johansons, kurš distanci veica 1:08.02 sekundēs. Silovs viņam zaudēja 0.85 sekundes, ierindojoties devītajā vietā.

Sacensības A divīzijā risināsies pievakarē, kurās startēs 20 labākie šīs sezonas ātrslidotāji, kuri pieteikušies sacensībām. Tajās šoreiz dalību neņems pašreizējie Pasaules kausa līderi šajā distancē, nīderlandieši Kjelds Nuis un Tomass Krols. Nīderlandes ātrslidotāju nepiedalīšanos izmantoja Pāvels Kuližņikovs no Krievijas, kurš uzvarēja ar jaunu arēnas rekordu 1000 metru distancē - 1:09.238 minūtes. Viņš otrajā vietā atstāja Kaju Verbiju no Nīderlandes, kurš, piedaloties visos posmos, pacēlies uz pirmo vietu kopvērtējumā. Haralds Silovs ar savu uzstādīto rezultātu A divīzijā būtu 14. ātrākais 19 dalībnieku konkurencē. Pēc trīs posmiem 1000 metru kopvērtējumā Silovs ieņem 32. vietu.