Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Daiļslidošanas mīlules traumu varēja izraisīt svara nodzīšana (+video)

Daiļslidošanas mīlules traumu varēja izraisīt svara nodzīšana (+video)
J.Ļipņickas treneris Aleksejs Urmanovs pirms garās programmas veic ceļgala masāžu
Foto: Aleksandr Safonov / championat.com

Daiļslidošanas pasaulē iecienītākā sportiste Jūlija Ļipņicka (Krievija) aizvadītajā nedēļas nogalē piedzīvoja pamatīgu fiasko Maskavas "Grand Prix", kur kājas problēmas dēļ palika pēdējā vietā. Slavenā eksperte Tatjana Tarasova uzskata, ka negadījums varēja notikt svara nodzīšanas dēļ.

Garajā programmā Jūlija Ļipņicka sāka veiksmīgi, tomēr pēc pāris minūtēm problēma ar kāju vairs neļāva izpildīt elementus. Tika paņemta pauze, kuras laikā sportiste konsultējās un nolēma turpināt. Arī turpinājums izvērtās neveiksmīgs. Galu galā vērtējums bija slikts. Lipņicka saņēma sešus soda punktus (vienu par kritienu un piecus par pauzi). Krievu daiļslidotājas treneris Aleksejs Urmanovs pēcāk atklāja, ka kāju savilka krampi, un tā izslēdzās - šī problēma parādījās jau iesildīšanās laikā, tāpēc tika veikta neliela masāža.

Sportiste septembrī atklāja, ka kopš pērnā gada decembra nodzinusi astoņus kilogramus. Turklāt jau pirms tam strādājusi pie svara samazināšanas (sport-express.ru).

Tatjana Tarasova: "Jūlija kļuvusi par īstu skaistuli. Spēcīgi nometusi svaru un izmainījusies. Pieņemu, ka kājas krampja iemesls ir dehidratācija, kuras rezultātā organismā radies kalcija un magnijs trūkums. Pagaidām gan neesmu runājusi ar treneri. Medicīniskās pauzes laikā vajadzēja pāršņorēt slidzābaku ātri iedzer ūdeni ar sāli un veikt adatas dūrienu."

Tarasovai piebalso arī 1988. gada olimpiskā čempione Nataļja Bestemajnova: "Žēl, ka Ļipņickai kāju sarāva krampis. Bet tas ir nonsenss. Acīmredzot, kāds vienkārši ne līdz galam pasekoja diētai. Viņa ir ļoti novājējusi, visiem tas redzams (Sport FM).

Kā jau ziņots, Soču olimpiskā čempione Jūlija Ļipņicka pēdējos gados nav pietuvojusies savam olimpiskajam līmenim. Pagājušajā sezonā viņa bija mūsu Denisa Vasiļjeva komandas biedrene trenera Alekseja Urmanova grupā.

Atgādinām, ka Maskavas posmā rīdziniece Angelina Kučvaļska ieguva 10. vietu, bet Deniss Vasiļjevs ierindojās 11. pozīcijā.

Daiļslidošanas pasaules iecienītākie sportisti (-tes)

#daiļslidotājs (-a)valstslapu skaits forumā
1.Juzuru HanjuJapāna3080
2.Jūlija ĻipņickaKrievija735
...Deniss VasiļjevsLatvija24
...Angelina KučvaļskaLatvija4
....Diāna ŅikitinaLatvija-

Ļipņickas drāma Maskavas garajā programmā

Izmantotie resursi:
goldenskate.com
fsrussia.ru
gazeta.ru
tass.ru


, 2016-11-07 18:53, pirms 7 gadiem
Pēc olimpiādes sāk veidoties par apalīti, šobrīd atkal ir tieva
, 2016-11-07 18:59, pirms 7 gadiem
ritenis rakstīja: Pēc olimpiādes sāk veidoties par apalīti, šobrīd atkal ir tieva
kāda vēl apalīte? vienkārši pārejas vecumā meitene kļūst par sievieti!
bet te bija mēģinājums mākslīgi atgriezties bērnībā...
, 2016-11-07 19:18, pirms 7 gadiem
Jau kuro gadu rezultāta nav, bet visi joprojām ap viņu ņemas - Juļečka to un Juļečka šito. Neizskaidrojams fenomens.
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.