Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Latvijas sinhronās daiļslidotājas savāc naudu internetā un tiek uz PČ

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas sinhronās daiļslidotājas savāc naudu internetā un tiek uz PČ
Latvijas sinhronās daiļslidošanas komanda "Amber"
Foto: instagram.com/teamlatvia

Latvijas sinhronās daiļslidošanas komanda "Amber" šajā nedēļas nogalē piedalīsies pasaules čempionātā, kas risinās Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā. Komandas trenere Eva Čekanauska atklāj, ka Latvijas Slidošanas asociācija atteicās atbalstīt, tāpēc nepieciešamie līdzekļi tika vākti internetā. Finansējuma trūkuma dēļ nācās atteikties no dalības pērnā gada čempionātā.

Trenere informē, ka sezonas sākums izvērtās ļoti labs, komanda uzstājās arī Latvijas čempionātā. Vēlāk procesu ietekmēja veselības problēmas, līdz ar to gandrīz divus mēnešus nevarēja trenēties ar pilnu jaudu. "Tagad esam atpakaļ spēcīgākas nekā jebkad pirms tam," norāda bijusī komandas kapteine Eva Čekanauska, kura tagad kopā ar Andu Medni ir treneru korpusā.

Iedzīvotāju skaita ziņā Latvija ir mazākā valsts 2018. gada pasaules čempionātā, tāpēc finansējuma trūkuma ietvaros 18 sinhrono daiļslidotāju komandas izveidošana jau ir sasniegums. Mūsu valstī nav sinhronās daiļslidošanas attīstības programmas, līdz ar to komandu finansē pārsvarā pašas daiļslidotājas un viņu vecāki.

"Amber" piedalījusies trijos pasaules čempionātos (2012, 2015, 2016), taču bez īpašiem panākumiem. Pērn nācās atteikties, jo trūka daiļslidotāju un finanšu resursu. Šogad gan izdevies izveidot jaunu komandu "Amberlight" - tādējādi ir cerība, ka nākamsezon starptautiskajā arēnā Latviju pārstāvēs divas vienības.

2018. gada pasaules čempionātā piedalās 25 komandas, Latvijas vienība kotējas kā viena no vājākajām. "Mūsu galvenais mērķis ir slidot tīri un izbaudīt abas programmas. Protams, cerams sasniegt vajadzīgos līmeņus un uzlabot mūsu labāko rezultātu [96.08]. Vēl ir mērķis parādīt Latvijas Slidošanas asociācijai un citiem sinhronajai daiļslidošanai neticošajiem, ka viņi mūs neapturēs no došanās uz priekšu, labākā rezultāta uzlabošanas un šī brīnišķīgā sporta attīstīšanas mūsu valstī," atklāj Latvijas komandas trenere Eva Čekanauska.

Lai varētu aizbraukt uz pasaules čempionātu, nācās vākt līdzekļus internetā. "Nezināmu iemeslu dēļ Latvijas Slidošanas asociācija patiešām pēdējā brīdī atteicās finansiāli atbalstīt mūsu komandu, neatstājot mums citu izvēli. Esam pateicīgi visiem, kas mūs atbalsta [patlaban 67 ziedotāji sarūpējuši 1738 no vajadzīgajiem 3500 eiro] un dod papildu motivāciju, lai mēs varētu demonstrēt labāko sniegumu Stokholmā. Mēs slidosim jums!"

Īsā programma tiks demonstrēta 6. aprīlī plkst. 19.21, bet garā daļa būs 7. datumā pēc plkst. 15.15.

Izmantotie resursi:
Synchronized Skating team "Amber"
jurasynchro.com
isu.org

  +2 [+] [-]

, 2018-04-07 09:22, pirms 6 gadiem
Latvijas Slidošanas asociācija māk strādāt. Nevajag mums sportistus valstī , ja nav medaļas. Labāk, lai paliek nauda mājās un asociācija var mierīgi sēdēt un atpūsties.

     [+] [-]

, 2018-04-17 21:54, pirms 6 gadiem
Komanda ieņēma 23. vietu no 25 ar rezultātu 78.31.
World Synchronized Skating Championships 2018 -...

Palaidu garām, bet interesanti būtu paskatīties sacensības.