Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Platonova par Kučvaļsku: "PČ viņai neizdevās atvērties pilnībā"

Platonova par Kučvaļsku: "PČ viņai neizdevās atvērties pilnībā"
Angelina Kučvaļska
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākās daiļslidotājas Angelinas Kučvaļskas trenere Jekaterina Platonova sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par savas audzēknes iespēto pasaules čempionātā Bostonā, kur Angelina izcīnīja 15. vietu, kas ir augstākais sasniegums Latvijas sieviešu daiļslidošanā pasaules čempionātos.

"Domāju, ka ar sniegumu pasaules čempionātā drīzāk varam būt apmierināti, jo iegūtā vieta ir labāka nekā pērn," rezumē trenera Platonova. "Žēl, ka ne viss sanāca. Angelina ļoti gribēja sevi labi parādīt. Viņa bija ļoti pārliecināta par sevi, un tas varbūt nedaudz traucēja. Kad sacensībās kaut kas neizdevās kā iecerēts, viņa sevi pazaudēja."

Pasaules čempionātā iegūtā punktu summa (158,99) ievērojami atpaliek no Eiropas čempionātā Bratislavā iespētā (176,99), kas deva ceturto vietu. Tomēr trenere uzsver, ka tik un tā ir sperts solis uz priekšu. "Pirms pasaules čempionāta parēķināju, ka pērn ar 176 punktiem Angelina pasaulē būtu ieguvusi devīto vietu, bet šogad ar šādu punktu summu varēja iegūt tikai 13. vietu. Konkurence pieaug, jo visas meitenes gatavojas olimpiskajām spēlēm. Viss iet uz priekšu un attīstās."

Runājot par īsajā programmā piedzīvoto kritienu, kad Kučvaļska pēc lēciena un piezemēšanās uzgrūdās laukuma apmalei, Platonova norāda, ka līdzīgas likstas bijušas arī daudziem sportistiem vīriešu sacensībās. "Arī pasaules čempione Jevgeņija Medvedeva atšķirīgo laukuma izmēru dēļ bija spiesta pamainīt savu programmu. Nav viegli, ja visu mūžu strādā uz viena izmēra laukuma, bet te pēkšņi iecerētais jāizpilda agrāk. Trīs četru dienu laikā jaunā informācija nepaspēja nogulsnēties prātā. Es gan negribu vainot apmales vai laukumus, Angelina pati ir vainīga. Treniņos viss bija kārtībā, bet mačos ne. Skaidroju tādēļ, lai tagad visi nepieminētu tikai vienu neveiksmīgu epizodi, jo bez tās viņai sanāca daudz kas labs un sarežģīts. Viņa tomēr vēl ir bērns un tas darbojas uz psihi. Svarīgi, lai viņa turpmāk nebaidītos no kļūdām."

"Sezonu kopumā varu vērtēt ar plusa zīmi," saka trenere. "Viņai lieliski izdevās sevi parādīt Eiropas čempionātā. Ir grūti visu laiku dabūt laukā no sevis maksimumu arī emocionālajā ziņā. Varbūt pasaules čempionātā tas pietrūka, to varēja manīt viņas sejas izteiksmē. Nezinājām daudzas konkurentes, jo esam pieradušas tikai pie eiropietēm. Tas radīja lieku sasprindzinājumu un Angelinai neizdevās atvērties pilnībā. Taču svarīgi bija arī tas, ka parādījām, ko mākam. Turpinām iet uz priekšu. Reti kura sportiste nodemonstrē, ka var izdarīt visu, jo vairums koncentrējas uz savām stiprajām pusēm."

Jau tagad tiek domāts par treniņiem starpsezonu periodā. Trenerei un sportistei esot vēlme uz divām trim nedēļām aizbraukt patrenēties ārzemēs kopā ar spēcīgām konkurentēm, taču tas nav lēts prieks. "Skatīsimies, kā būs ar finanšu resursiem, cik daudz nometnēm atvēlēs Latvijas Olimpiskā vienība (LOV). Uz pasaules čempionātu devāmies piecas dienas agrāk, taču tas bija dārgi, jo dzīvošana un ēšana izmaksā daudz. Tāpat plānojam mainīt garo programmu, lai varam to ieslidot jau pirmsolimpiskajā sezonā. Iespējams, piesaistīsim kādu horeogrāfu, lai pamainītu Angelinas stilu."

     [+] [-]

, 2016-04-06 15:41, pirms 8 gadiem
Nākamajā sezonā būs grūti noturēt šo līmeni. Šosezon bijuši tik daudzi starti! Kā pieredze rāda, pēc garas un veiksmīgas sezonas nāk kritums... Kaut nu izdotos pārvarēt fizikas likumus!

  +4 [+] [-]

, 2016-04-06 15:55, pirms 8 gadiem
4590 rakstīja: Nākamajā sezonā būs grūti noturēt šo līmeni. Šosezon bijuši tik daudzi starti! Kā pieredze rāda, pēc garas un veiksmīgas sezonas nāk kritums... Kaut nu izdotos pārvarēt fizikas likumus!
Manuprāt, šādā līmenī viņa slidos vēl kādu laiku. 176,99 bija brīnums, cilvēks kosmosā uzbrauc vienreiz vai divreiz mūžā. Galvenais, lai veselība pieturās.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-06 16:10, pirms 8 gadiem
4590 rakstīja: Nākamajā sezonā būs grūti noturēt šo līmeni. Šosezon bijuši tik daudzi starti! Kā pieredze rāda, pēc garas un veiksmīgas sezonas nāk kritums... Kaut nu izdotos pārvarēt fizikas likumus!
kritumu nevar atļauties, jo ir kas min uz papēžiem

  +1 [+] [-]

, 2016-04-06 19:33, pirms 8 gadiem
4590 rakstīja: Nākamajā sezonā būs grūti noturēt šo līmeni. Šosezon bijuši tik daudzi starti! Kā pieredze rāda, pēc garas un veiksmīgas sezonas nāk kritums... Kaut nu izdotos pārvarēt fizikas likumus!


ja nav nosleepums, cik tev bija fizikaa?

  -1 [+] [-]

, 2016-04-12 22:37, pirms 8 gadiem
paši jūs vanīgi , mazāk vajadzēja šo grūst reklāmās ar varu ''bērns'' zazvezdil !