Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Daiļslidotāja Ņikitina sāks ar simfonisko metālu

Daiļslidotāja Ņikitina sāks ar simfonisko metālu
Diāna Ņikitina
Foto: Mihails Šarovs, ISU World Junior Figure Skating Championships 2016

Latvijas sieviešu daiļslidošanas otrais numurs, 2015. gada Jelgavas labākā sportiste Diāna Ņikitina (15) jauno sezonu sāks ar jaunām programmām. Šovakar pēc plkst. 19.00 junioru "Grand Prix" īsajā programmā mūsu sportiste slidos pie Evanescence "Lacrymosa", kas tiek klasificēts kā simfoniskais metāls.

Jelgavniecei jaunajā sezonā ir ļoti sarežģīts uzdevums - kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Šis uzdevums varbūt nebūtu sevišķi grūts, taču jāņem vērā, ka šobrīd Latvijas vadošā daiļslidotāja ir Angelina Kučvaļska. Eiropas čempionātā varēs startēt divas mūsējās, savukārt pasaules čempionātā tikai viena Latvijas sportiste cīnīsies par olimpisko ceļazīmi. Teorētiski iespējams, ka uz 2018. gada spēlēm tiks abas mūsu labākās (ja pasaules čempionātā sanāks desmitnieks), taču, visticamāk, olimpiskā ceļazīme būs tikai viena.

Ņikitinas jaunā sezona tika gaidīta ar zināmām bažām, jo 15 gadus vecā un 169cm garā sportiste pagājušajā sezonā bija tuvu tiem apmēriem, kad augsta līmeņa daiļslidotāju vairs nav. Gara auguma daiļslidotājām ir daudz grūtāk izpildīt elementus un rādīt labu sniegumu. Augsta līmeņa daiļslidotājas ap 170cm šobrīd var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem - zviedriete Joši Helgesone (171), krieviete Marija Sotskova (170), francūziete Mae Bernisa Meite (168), krieviete Poļina Curska (168) un vēl kāda. Starptautiskā slidošanas asociācija (ISU) nupat aktualizējusi Ņikitinas profilu - salīdzinot ar pagājušās sezonas sākumu, jelgavniece paaugusies tikai par vienu centimetru!

Diāna Ņikitina starpsezonā sagatavojusi jaunas programmas. Īsajā programmā sportiste slidos pie Evanescence "Lacrymosa" (2006), kas tiek klasificēts kā simfoniskais metāls - Emijas Lī spēcīgo vokālu droši vien nedzirdēsim, jo daiļslidošanā parasti izvairās no šāda veida konkurences. Garajā programmā tiks izmantota tituldziesma no "Alice in Wonderland" (2010).

Jādomā, ka būs arī jauni tērpi. Pagājušās sezonas īsās programmas kleita iekļuva tērpu parādē, savukārt garās programmas kleita raisīja asociācijas ar kalpones vai pelnrušķītes tēlu un uz kopējā fona izskatījās pieticīgi.

Ar vecajām programmām Ņikitinai būtu grūti sasniegt kāroto mērķi. Iepriekšējā īsā programma bija laba, taču pasaules daiļslidošanas forumā ļaudis sūdzējās par garlaicīgumu. Iepriekšējā garā programma tika izmantota tikai vienu sezonu, foruma zinātāji pārmeta vēstījuma uztveršanas grūtības. Ierobežotās kapacitātes dēļ ar vecajām programmām vienkārši nevarēja savākt nepieciešamo summu, lai paceltos augstāk. Atgādinām, ka pagājušās sezonas rudenī Diāna Ņikitina pārspēja Kučvaļskas rekordus, taču tos neieskaitīja, jo tika sasniegti pārāk zema ranga sacensībās.

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā šodien sākas junioru "Grand Prix" posms daiļslidošanā. Meiteņu sacensībās piedalās 30 sportistes. Par galvenajām favorītēm tiek uzskatītas krievietes Anastasija Gubanova un Alisa Lozko, par pjedestālu varētu cīnīties arī mūsu Diāna Ņikitina, divas japānietes un korejiete.

Visu laiku labākie rezultāti Latvijas sieviešu daiļslidošanā

punktidaiļslidotājadatums un vieta
176.99Angelina Kučvaļska27.01.2016 Bratislava
165.60Diāna Ņikitina16.02.2016 Hamara
163.26Angelina Kučvaļska23.10.2015 Sofija
161.29Angelina Kučvaļska18.03.2016 Debrecena


Izmantotie resursi:
isu.com


, 2016-09-01 16:00, pirms 8 gadiem
Tad jau pirms hokeja jāpaskatās Daiļslidošana un metāls man ir kas jauns
, 2016-09-01 16:14, pirms 8 gadiem
ritenis rakstīja: Daiļslidošana un metāls man ir kas jauns
simfoniskais metāls nav baigais zāģis, smuka mūzika !!
, 2016-09-01 16:18, pirms 8 gadiem
jau sācies, video onlains -> https://www.youtube.com/watch?v=I0s...
, 2016-09-01 16:26, pirms 8 gadiem
Ja Evanescence ir simfoniskais metāls, tad Lipmans nekad dzīvē nav melojis.
, 2016-09-01 16:35, pirms 8 gadiem
viegls, melodisks metāliņš + Lacrimosa sequence from Mozart's Requiem = simfoniskais metāls !!
, 2016-09-01 17:10, pirms 8 gadiem
Dāma ar asmeņiem zem kājām + kaut kāds gotiskais roks, tas taču piestāv!
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.