Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Eidukai 48. vieta "Tour de Ski" sprintā brīvajā stilā

Eidukai 48. vieta "Tour de Ski" sprintā brīvajā stilā
Patrīcija Eiduka. Foto: facebook.com/ptricija.eiduka

Latvijas jaunā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Šveicē izcīnīja 48. vietu "Tour de Ski" seriāla otrajā posmā, kurā sportistes veica sprintu brīvajā stilā. Tikmēr Indulis Bikše bija 81. pozīcijā vīru vidū.

Dāmām kvalifikācijā labāko rezultātu sasniedza Sofija Koldvela, finišējot pēc trim minūtēm un 10,76 sekundēm, kamēr Eiduka atpalika 12,27 sekundes, kas deva 48. pozīciju starp 73 dalībniecēm. Sasniegtais rezultāts latvietei deva 77,19 FIS punktus.

Tikmēr vīriem ar rezultātu divas minūtes un 44,64 sekundes uzvarēja norvēģis Juhanness Hesflots Klēbo, bet Bikše no viņa atpalika 20,01 sekundi, kas deva 81. pozīciju starp 85 sportistiem. Viņš tika pie 145,85 FIS punktiem.

Turpinājumā šodien notiek arī sprinta fināli, kuriem latvieši nekvalificējās.

"Tour de Ski" seriālā tradicionāli tiek aizvadīti septiņi etapi gadu mijā. Nākamo reizi sportisti sacentīsies Vecgada dienā, kad vīri aizvadīs 15 kilometrus brīvajā stilā ar intervāla startu, bet dāmas veiks desmit kilometrus. Paredzams, ka Eidukai tas būs noslēdzošais šo sacensību etaps, kamēr Bikše vēlas tikt līdz sacensību beigām.


, 2019-12-29 14:12, pirms 4 gadiem
Prieks par Patrīcijas progresu. Viņa apsteidza, piemēram, slaveno zviedrieti Kallu, vairākas krievietes, francūziets, itālietes utt. Vēl gribētos atzīmēt, ka Eiduka bija augstajā 26.vietā pēc otrās (0,9 km) atzīmes. Kopējā distance bija 1,5 km. Bikšem novēlu sasniegt finišu.
, 2019-12-29 14:16, pirms 4 gadiem
Finālos uzvarēja slovēniete Lampiča, apsteidzot norvēģieti Fallu un krievieti Ņeprjajevu, bet vīriem uzvarēja norvēģis Klebo, bet pārējās vietas uz goda pjedestāla ieņēma Pelegrino no Itālijas un Žuvs no Francijas.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.