Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Beļakovs

Atceļ pirmo vīriešu Pasaules kausa posmu kalnu slēpošanā

Atceļ pirmo vīriešu Pasaules kausa posmu kalnu slēpošanā
Foto: FIS

Sliktu laikapstākļu dēļ Austrijas kalnu kūrortā Zeldenā atceltas plānotās sezonas pirmā Pasaules kausa posma milzu slaloma sacensības vīriešiem.

Šorīt Retenbaha ledājā vēja ātrums bija starp 90 un 120 km/h, kā arī bija novērojama stipra migla. Tā kā laika prognozes nesolīja uzlabojumus, Starptautiskajai Slēpošanas federācijai (FIS) un sacensību organizatoriem nācās pieņemt grūtu lēmumu par sacensību atcelšanu.

Tas nozīmē, ka vīriešu Pasaules kausa sezona tiks iesākta 12. novembrī, kad Levi, Somijā tiks aizvadītas sacensības slalomā. Tur startēs arī Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks. Tikmēr pirmais milzu slaloma posms vīriešiem tiks aizvadīts Bīverkrīkā, ASV, 3. decembrī.

Kā jau ziņots, vakar Zeldenā tika aizvadītas sieviešu sacensības, kurās uzvaru guva Vācijas sportiste Viktorija Rēbensburga, kamēr aiz viņas palika Tesa Vorleja no Francijas un itāliete Manuela Moelga.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.