Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

M.Zvejnieks un E.Gasūna labākie otrajā dienā FIS slalomā Siguldā (video)

M.Zvejnieks un E.Gasūna labākie otrajā dienā FIS slalomā Siguldā (video)
Labāko sešinieks vīriešiem FIS ENL slalomā svētdien. Foto: E.Lukšo, Infoski.lv

Siguldā „Kaķīškalnā” Baltijas kausa otrajā posmā kalnu slēpošanā FIS ENL (Entry league) kategorijas slalomā otrajā sacensību dienā bija jauni uzvarētāji. Vīriešiem aizraujošā un līdzīgā cīņā nepārspēts palika Miks Zvejnieks, bet sievietēm pārliecinošu uzvaru svinēja Evelīna Gasūna. „Master” grupā ātrāki divu braucienu summā Baltijas kausa ietvaros bija Pauls Stēga un Žaklīna Frickausa.

Ar slalomu elitei un U21 grupai jeb junioriem svētdien „Kaķīškalnā” Siguldā noslēdzās Baltijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā lielajām grupām. Kopā ar viņiem tikai Baltijas kausa ietvaros un atsevišķā ieskaitē atkal sacentās arī Master grupas pārstāvji. Dalībnieku skaits bija palicis faktiski tāds pats, pa kādam dalībniekam nākot nost, bet kādam nākot klāt. Pārstāvētas bija visas trīs Baltijas valstis, bet dāmu konkurencē četru valstu dalību nodrošināja viena dalībniece no Īrijas FIS grupā, bet Master grupā sievietēm startēja arī viena baltkrieviete.

Šodien pirmajā braucienā vīriešu un sieviešu grupas bija pamainījušās scenārijiem, proti, šoreiz līderi vīriešiem bija cieši viens pie otra, bet dāmām, savukārt, pirmās divas šķīra liela atstarpe. Daudz labāk pirmo braucienu nekā vakar veica Miks Zvejnieks, uzrādot ātrāko laiku – 22,88 sekundes, bet turpat ceturtdaļsekundes attālumā bija arī lietuvietis Rokas Zaveckas un sestdienas uzvarētājs Žaks Gedra. Lai arī otrajā braucienā nedaudz ātrāks bija Žaks, tomēr viņam neizdevās atkārtot pirmās dienas panākumu, toties sanāca pakāpties par vienu pozīciju uz otro vietu, nobīdot lietuvieti uz trešo. Tikmēr uzvaru izcīnīja Miks Zvejnieks, kurš Ž.Gedru apsteidza par 0,21 sekundi. Pārējie aiz trijnieka jau atpalika krietni vairāk, Dāvim Zvejniekam iegūstot ceturto, Elvim Opmanim piekto, bet Robertam Briškam noslēdzot sešinieku.

Sieviešu konkurencē pirmajā braucienā nopietnas pretenzijas uz uzvaru pieteica vakar otrajā vietā palikusī Evelīna Gasūna, uzrādot laiku 23,98 sekundes un vairāk nekā par pussekundi apsteidzot Lieni Bondari un Ievu Melderi, kuras cīņā par otro vietu šķīra 0,1 sekunde. Otrajā braucienā Evelīna atkal bija ātrākā un ar sekundes pārsvaru izcīnīja pārliecinošu uzvaru, Lienei atvēlot otro vietu. Vēlreiz trešā bija Ieva Meldere, bet aiz trim labākajām mūsējām, zaudējot vairākas sekundes, 4.vietā ierindojās Lietuvas pārstāve Egle Augustaitīte, kas tikai par 0,02 sekundēm apsteidza Elizabeti Šternu.

Master grupā pēc vakardienas diskvalifikācijas pirmajā braucienā šodien „niknumu parādīja” Pauls Stēga, pirmajā braucienā uzrādot labāko laiku un sestdienas uzvarētāju Edgaru Kupču apsteidzot par pussekundi. Otrajā braucienā nekas nemainījās un Pauls svinēja uzvaru, Edgaru „piespiežot” samierināties ar otro vietu. Kristaps Bergmanis, kuram sestdien otrais brauciens bija neveiksmīgs, parūpējās, lai otrajā dienā godalgoto trijniekā būtu tikai latvieši. Pussekunde līdz trijniekam pietrūka Mārim Antoņevičam, bet labākais lietuvietis Simonas Masaļskas, ierindojās 5.vietā, kamēr sešinieku noslēdza Andrejs Mihailovs. Sievietēm atkal nepārspēta palika Žaklīna Frickausa, kurai vienīgai no šīm četrām rīta pusē startējušām grupām izdevās uzvarēt divas dienas pēc kārtas. Vēlreiz otrā bija Vita Ciesniece, bet pirmo godalgoto vietu palaida garām Deniza Druka-Jaunzeme, kura, atrodieties stabilā trešajā pozīcijā pēc pirmā brauciena un arī otrās trases vidusdaļā, beigu daļā kļūdījās un tika diskvalificēta. Līdz ar to pirmās dienas 4.vietas ieguvēja Ilze Trēziņa-Zirdziņa varēja priecāties par iekļūšanu trijniekā, kamēr pirmās dienas 3.vietas ieguvējai Jeļenai Brokānei šoreiz nācās samierināties ar 4.vietu. Tālu aiz mūsējām 5.vietu ieņēma baltkrieviete Alla Babakova.

Pasākumu atbalsta dalībnieki un viņu ģimenes, dalībnieku sponsori, Starptautiskā slēpošanas federācija, Siguldas novada dome, Pilsētas trase, Kaķīškalns, veikalu tīkls “Fans”, Burusports, Amber Beverage Group, Viešūra kalns, Pyhätunturi, Snow Arena, Tiropa, International Ski Team, Baltijas Fizioterapija, Holmenkol. Valsts atbalstu nodrošina Izglītības un zinātnes ministrija LSFP personā un visi slēpošanas sporta veidu līdzjutēji.

Rezultāti:
1) sievietēm: infoski.lv
2) vīriešiem: infoski.lv


Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.