Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Nobraucienā Šamonī uzvar Kušs

Nobraucienā Šamonī uzvar Kušs
Didjē Kušs
Foto: AP/Scanpix

Ar Šveices kalnu slēpotāja Didjē Kuša uzvaru sestdien Šamonī (Francija) noslēdzās Pasaules kausa (PK) posma sacensības nobraucienā. Kušam otrā uzvara šosezon.

Kušs trasi veica minūtē un 58.91 sekundēs, par 0.67 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Dominiku Parisu. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa austrietis Klauss Krells (+0.88). 36 gadus vecajam Kušam, kurš pagājušajā nedēļā kļuva par vecāko uzvarētāju PK sacensībās, šī ir devītā uzvara nobraucienā.

Jāpiebilst, ka sacensības tika apturētas uz aptuveni 30 minūtēm, jo smagu kritienu piedzīvoja kanādietis Manuels Osborns-Paradī. Viņš ar helikopteri tika nogādāts slimnīcā. Pagaidām nav informācijas par viņa veselības stāvokli.

PK kopvērtējuma līderis Ivica Kosteličs no Horvātijas šodien finišēja tikai 28. vietā, uzvarētājam zaudējot 2.25 sekundes.

Rīt notiks superkombinācijas sacensības. Savukārt dāmas šodien uz starta neizgāja. Viņām bija paredzētas nobrauciena sacensības Sestrijērā (Itālija), kas tika atceltas miglas dēļ. Sacensību organizatori paziņoja, ka nobrauciens notiks rīt, superkombināciju pārceļot uz pirmdienu.

PK posms Šamonī. Nobrauciens (Top 6)

VSportistsValstsLaiks
1.Didjē KušsŠveice1:58.91
2.Dominiks ParissItālija+0.67
3.Klauss KrellsAustrija+0.88
4.Joakims PuhnersAustrija+0.91
5.Mihaels ValhofersAustrija+1.01
6.Janiks BertrānsFrancija+1.10

PK kopvērtējums (Top 6)

VSportistsValstsPunkti
1.Ivica KosteličsHorvātija1078
2.Didjē KušsŠveice673
3.Silvans CurbrigensŠveice658
4.Aksels Lunds SvindālsNorvēģija603
5.Romeds BaumansAustrija545
6.Mihaels ValhofersAustrija478

Izmantotie resursi:
fis-ski.com


Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.