Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Ž.Gedra un L.Bondare uzvar FIS slalomā Siguldā (video)

Ž.Gedra un L.Bondare uzvar FIS slalomā Siguldā (video)
L.Bondarei ilgi gaidītā uzvara. Foto: Emīls Lukšo, Infoski.lv

Siguldā „Kaķīškalnā” Baltijas kausa otrajā posmā kalnu slēpošanā FIS ENL sacensībās slalomā aizraujošā cīņā, pārspējot Miku Zvejnieku, vīriešiem uzvarēja Žaks Gedra, bet sievietēm Liene Bondare par 0,05 divu braucienu summā bija ātrāka par Evelīnu Gasūnu. „Master” grupā ātrāki divu braucienu summā Baltijas kausa ietvaros bija Edgars Kupčs un Žaklīna Frickausa.

Ar slalomu junioriem un elitei šodien „Kaķīškalnā” Siguldā sākās Baltijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā. Līdz ar to „Kaķīškalns” kļuva par trešo Latvijas kalnu slēpošanas trasi, kur ir notikušas FIS līmeņa sacensības. Kopā ar viņiem tikai Baltijas kausa ietvaros sacentās arī Master grupas pārstāvji. Vīriešu konkurencē uz starta izgāja 21 dalībnieks, bet dāmām uz pusi mazāk – 10 kalnu slēpotājas. Pārstāvētas bija visas trīs Baltijas valstis, bet dāmu konkurencē piedalījās arī viena dalībniece no Īrijas. Tikmēr „Master” grupā sacentās 15 vīri no Latvijas un Lietuvas un 7 dāmas no Latvijas un Baltkrievijas.

Vīriešiem jau pirmajā braucienā pārliecinošā vadībā izvirzījās Žaks Gedra, kurš savu sīvāko konkurentu Miku Zvejnieku apsteidza par 0,82 sekundēm. Taču Mika labākais laiks otrajā braucienā sarūpēja intrigu līdz pat pašām beigām. Tomēr Žaka pārsvars pēc pirmā brauciena bija pietiekošs, un viņš gluži kā pirms 5 nedēļām Latvijas kausā FIS slalomā izcīnīja uzvaru, atkal Miku atstājot otrajā vietā. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Lietuvas labākais kalnu slēpotājs Rokas Zaveckas, bet pagājušā gada uzvarētājs Baltijas kausa otrajā posmā Siguldā Kaspars Daugulis, kurš jau pāris gadus netrenējas, uz savu pieredzi spēja aizsniegties līdz 4.vietai. Sešinieku noslēdza ierastie konkurenti Dāvis Zvejnieks un Elvis Opmanis.

Sievietēm tieši pretēji – lai arī abas favorītes nedaudz kļūdījās, bet pirmajā braucienā uzrādīja ļoti līdzīgu laiku, Lienei Bondarei tikai par 0,06 esot priekšā Evelīnai Gasūnai. Tas solīja ļoti aizraujošu otro braucienu, kas arī piepildījās. Otrajā braucienā abas bija gandrīz identiskas, Evelīnai nobraucot par 0,01 sekundi ātrāk, kas nozīmēja, ka divu braucienu summā ilgi gaidītā uzvara tika Lienei. Līdz ar to Evelīnai Gasūnai šajā sezonā Baltijas kausā visos trijos līdzšinējos startos ir otrā vieta, kamēr Lienei šī bija pirmā reize uz pjedestāla, līdz kuram vienā no startiem novembrī Druskininkos pietrūka 0,02 sekundes. Pagājušā gada pirmās dienas otrās vietas ieguvēja Ieva Meldere ieguva stabilu trešo vietu.

Master grupā vīriešiem uzvarēja Edgars Kupčs, kurš bija vienīgais no mūsējiem trijniekā, jo uz pārējiem pjedestāla pakāpieniem kāpa lietuvieši Jurģis Janulionis un Simonas Masaļskis. Pirmajā braucienā vairāki godalgu pretendenti kļūdījās, izstājoties vai zaudējot daudz laika. Pie viņiem var pieskaitīt Paulu Stēgu un Kārli Priedīti, kurš pirmajā starpfiniša tikai pāris simtdaļas atpalika no līdera Kupča. Sievietēm Master grupā konkurentēm cerības nekādas neatstāja Žaklīna Frickausa, veicot pārliecinoši abus braucienus. Otro vietu ieguva Vita Ciesniece, bet trijnieku noslēdza labi nostartējusī Jeļena Brokāne.

"Pasākumu atbalsta dalībnieki, dalībnieku ģimenes, dalībnieku sponsori, Starptautiskā slēpošanas federācija, Siguldas novada dome, Pilsētas trase, Kaķīškalns, Fans, Burusports, Amber Beverage Group, Viešūra kalns, Pyhätunturi, Snow Arena, Tiropa, International Ski Team, Baltijas Fizioterapija, Holmenkol. Valsts atbalstu nodrošina Izglītības un zinātnes ministrija LSFP personā un visi slēpošanas sporta veidu līdzjutēji."


Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.