Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Nortugs stafetes pēdējā posmā turpina Norvēģijas dominanci

Agris Suveizda

Nortugs stafetes pēdējā posmā turpina Norvēģijas dominanci
Pasaules čempioni norvēģi
Foto: AP/Scanpix

Pie astotās uzvaras slēpošanas pasaules čempionātos pēc kārtas tika Norvēģijas vīriešu stafetes komanda, kas sīvā cīņā pārspēja mājiniekus un olimpiskos čempionus zviedrus. Piekto reizi pēc kārtas Norvēģijai zeltu pēdējā posmā nodrošināja Peters Nortugs.

Pēc pirmā posma stafetes vadībā bija kanādietis Alekss Hārvijs, par dažām sekundēm apsteidzot Somiju (Sami Jauhojervi), Kazahstānu (Alekseju Poltoraņinu) un Norvēģiju (Niklasu Dirhaugu). Zviedru pirmais posms Daniels Rikardsons no līdera atpalika par 20,5 sekundēm, taču lielisku otro posmu veica Jūhans Ūlsons, vadībā jau izvirzot mājiniekus.

Kamēr Zviedrija no septītās vietas pakāpās uz pirmo, septiņas pozīcijas atspēlēja francūzis Moriss Manifikā, kurš stafeti nodeva otrajā vietā un 6,7 sekundes aiz Ūlsona. Norvēģi bija trešie, no zviedriem atpaliekot par 14,1 sekundi, bet trešajā posmā toni uzdeva tieši pašreizējie pasaules čempioni.

Norvēģijai trešo posmu veica Andešs Glešens, kurš tuvāko sekotāju francūzi Robēnu Duvijāru apsteidza par 3,8 sekundēm, bet vēl par 2,6 sekundēm atpalika zviedrs Markuss Helners. Zelta medaļu liktenis finišā izšķīrās starp galvenajām favorītēm Norvēģiju un Zviedriju, un Nortugs kārtējo reizi palika nepārspēts, finišu sasniedzot 0,6 sekundes pirms Kalles Halfvašona. 8,9 sekundes atpalika Francija, bet Krievija lepnā vientulībā izcīnīja 4. vietu.

4x10km stafete vīriešiem

VIzlaseLaiks
1.Norvēģija1:34:18.5
2.Zviedrija+0.6
3.Francija+8.9
4.Krievija+31.0
5.Šveice+2:03.0
6.Itālija+2:27.2

Izmantotie resursi:
data.fis-ski.com

     [+] [-]

, 2015-02-28 18:26, pirms 9 gadiem
Kurā vietā palika Latvijas izlase?