Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Gedra reāli pretendē uz trīsdesmitnieku, bet nepabeidz PJČ otro braucienu

Ints Megnis
Ints Megnis

Gedra reāli pretendē uz trīsdesmitnieku, bet nepabeidz PJČ otro braucienu
Žaks Gedra. Foto: Latvian Alpine

Latvijas šī brīža labākais kalnu slēpotājs Žaks Gedra otrdien ļoti reāli pretendēja uz trīsdesmitnieku pasaules junioru čempionāta slaloma sacensībās, tomēr otrajā braucienā nesasniedza finišu.

Gedra pirmajā braucienā startēja ar 35. numuru un pēc finiša ilgāku laiku atradās trīsdesmitniekā, kas otrajā braucienā ļautu trasē doties kā vienam no pirmajiem un radītu lielas priekšrocības. Tomēr no trīsdesmitnieka viņu izmeta ar 55. numuru startējis kalnu slēpotājs. Latvietis pirmajā braucienā palika 31. vietā, no trīsdesmitnieka atpaliekot par 0,11 sekundēm.

Otrajā braucienā Gedra trases vidū bija 34. vietā, tomēr distanci nespēja noslēgt.

Sacensībās piedalījās arī vēl viens latvietis Kristaps Lazdāns, kurš ierindojās 46. vietā starp 57 finišējušajiem kalnu slēpotājiem. Par pasaules junioru čempionu kļuva itālis Alekss Vinacers, kuram Lazdāns divu braucienu summā zaudēja gandrīz 20 sekundes.

Dienu iepriekš Gedra ieņēma 35. vietu milzu slalomā, kamēr Lazdāns bija 75. vietā starp 86 finišējušiem slēpotājiem. Viņi abi bija vienīgie, kas pārstāvēja Latviju pasaules junioru čempionātā.