Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Juheugai jubilejas uzvara distanču slēpošanā, Bikšem karjeras rekords FIS sacensībās

Juheugai jubilejas uzvara distanču slēpošanā, Bikšem karjeras rekords FIS sacensībās
Terēza Juheuga. Foto: EPA/Scanpix

Šodien dažādos ziemas sporta veidos aizvadīti Pasaules kausa izcīņas posmi. Distanču slēpošanā sievietēm desmit kilometros brīvajā stilā uzvaru svinēja Terēza Juheuga, gūstot savu 50. uzvaru PK posmos, kamēr Indulis Bikše 15km distancē ieguva 48. vietu, bet kalnu slēpošanā francūzis Klemāns Noēls pārspēja PK līderi Marselu Hiršeru. Šajā materiālā arī informācija par šodienas notikumiem ziemeļu divcīņā un tramplīnlēkšanā.

Distanču slēpošanā Juheuga gūst savu jubilejas uzvaru

Titulētā Norvēģijas distanču slēpotāja Terēza Juheuga sestdien Zviedrijā guva jau savu 50.uzvaru Pasaules kausa sacensībās, kamēr vīriešu sacensībās karjeras rekordu nopelnītajos Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktots sasniedza latvietis Indulis Bikše.

Šoreiz Juheuga bija pārāka desmit kilometru brīvā stila sacensībās, finišu sasniedzot pēc 25 minūtēm un 48,2 sekundēm. Viņa par 22,8 sekunžu tiešu apsteidza tautieti Astrīdu Ūhrenholdtu Jākobsenu.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās mājiniece Eba Andešone.

Juheuga, kura šosezon izlaida prestižo "Tour de Ski" sacensību seriālu, sestdien guva savu astoto uzvaru sezonā.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm līdere gan joprojām ir sestdien sestajā vietā palikusī "Tour de Ski" čempione Ingvilda Ūstberga no Norvēģijas, kuras kontā ir 1237 punkti, kamēr otrā ar 1057 punktiem ir krieviete Natālija Ņeprajeva. Tikmēr trešo pozīciju ar 1002 punktiem ieņem somiete Krista Permekoski.

Savukārt vīriešu 15 kilometru brīvā stila distancē uzvaru sestdien guva Francijas sportists Moriss Manifikā, kurš finišēja pēc 34 minūtēm un 55,4 sekundēm, gūdams desmito uzvaru karjerā. Noslēgumā viņš par 8,7 sekundēm apsteidza norvēģi Didriku Tēnsetu, kamēr trešais bija vēl viens Norvēģijas slēpotājs un Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Juhaness Klēbo.

Tikmēr Latvijas vienīgais pārstāvis Indulis Bikše sestdien guva 48.vietu starp 79 dalībniekiem, par to nopelnīdams 46,12 FIS punktus, kas ir viņa karjeras labākais sasniegums. Pirms tam latvieša labākais sasniegums FIS punktos tika fiksēts 2016.gada sākumā Latvijas čempionātā, viņam tiekot pie 47,31 punkta.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 1034 punktiem ir Klēbo, kamēr otrais ar 946 punktiem ir krievs Aleksandrs Boļšunovs. Savukārt trešo pozīciju ar 755 punktiem ieņem vēl viens norvēģis Šūrs Rēte.

Ziemeļu divcīņā turpina dominēt Rībers

Norvēģijas ziemeļu divcīņas sportists Jārls Magnuss Rībers sestdien dzimtenē guva uzvaru Pasaules kausa sacensībās, gūstot septīto panākumu šosezon. Iepriekš Rībers pie uzvaras kādās no Pasaules kausa sacensībām nebija ticis divas nedēļas.

Pēc tramplīnlēkšanas ar slēpēm Rībers bija ceturtajā vietā, tomēr pēc tam desmit kilometru distanču slēpošanas iedzīšanā viņš pārspēja visus konkurentus un finišā par 4,5 sekundēm apsteidza tautieti Magnusu Krogu.

Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena tikmēr stājās tramplīnlēkšanā uzvarējušais austrietis Vilhelms Denfils.

Pasaules kausa kopvērtējumā Rīberam ir iespaidīga vadība. Viņš iekrājis 958 punktus, kamēr otrajā vietā esošais vācietis Johanness Ridzeks ieguvis 672 punktus, viņam sestdien paliekot tikai 11.vietā, bet trešais ir Mario Zeidls, kurš ticis pie 669 punktiem.

Kalnu slēpošana: Šifrina nestartē, pirmā uzvara Šmidhoferei, otrā uzvara Noēlam

Austrijas kalnu slēpotāja Nikole Šmidhofere Vācijā pirmo reizi uzvarēja Pasaules kausa sacensībās supergigantā. Finišā Šmidhofere, kura pērn olimpiskajās spēlēs uzvarēja nobraucienā, par 0,23 sekundēm apsteidza itālieti Sofiju Godžiju, kurai šīs bija pirmās sacensības pēc traumas izārstēšanas. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Lara Guta-Berami.

Šajās sacensībās nepiedalās slavenā amerikāņu kalnu slēpotāja Lindsija Vona, kura atkal guvusi traumu un pagaidām vēl ir neziņā par savu nākotni. Tāpat nestartēja arī ASV kalnu slēpošanas zvaigzne Mikaēla Šifrina.
Pasaules kausa kopvērtējumā Šifrina gan vēl joprojām ir drošā vadībā. Viņa iekrājusi 1494 punktus, kamēr tuvākajai sekotājai Petrai Vlhovai no Slovākijas ir par 594 punktiem mazāk.

Tikmēr Austrijā vīriešu Pasaules kausa slaloma sacensībās uzvaru guva francūzis Klemāns Noēls, kurš 21 gada vecumā ticis pie otrās uzvaras karjerā.

Otro vietu tikmēr guva titulētais austrietis un Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Marsels Hiršers, kurš uzvarētājam piekāpās par 0,29 sekundēm, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās cits Francijas kalnu slēpotājs Aleksis Pinturo.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ir Hiršers, kurš iekrājis 1116 punktus, kamēr otrais ar 671 punktu ir sestdien ceturtajā vietā palikušais norvēģis Henriks Kristofešens. Trešo pozīciju ar 620 punktiem ieņem Pinturo.

Tramplīnlēkšanā otrā uzvara pēc kārtas Kraftam

Austrijas tramplīnlēcējs ar slēpēm Štefans Krafts sestdien Japānā izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas Pasaules kausa sacensībās. Krafts sestdienas sacensībās no lielā kalna aizlēca 132 un 137 metrus tālu, kas viņam deva 270,1 punktu, austrietim tiekot pie 14.uzvaras karjerā.

Tikmēr jaunu kalna rekordu uzstādīja otrajā vietā palikušais polis Kamils Stohs, kurš otrajā lēcienā aizlēca iespaidīgus 148,5 metrus, bet pirmajā mēģinājumā viņa lēciens bija 133 metru tālumā. Summā tas viņam ļāva tikt pie 260,3 punktiem. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena ar 141 un 127 metrus tāliem lēcieniem kāpa norvēģis Rūberts Juhansons, kurš ieguva 256,7 punktus.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis un Četru tramplīnu turnejas uzvarētājs Rjoju Kobajaši no Japānas šoreiz bija spiests samierināties ar piekto vietu.

Vēl vienas sacensības no lielā kalna Japānā notiks svētdien.

Pasaules kausa kopvērtējumā Kobajaši ir pārliecinošs līderis, jo ieguvis 1173 punktus, kamēr tuvākajam sekotājam Stoham ir 704 punkti, bet trešais ar 681 punktu ir Krafts.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-01-26 22:30, pirms 5 gadiem
būtu labi ja šādi aprakstītu arī v-atlētikas lielākos komercmačus,bet nu jā, tur jau daudz disciplīnu,slinkums rakstīt autoreļiem
, 2019-01-26 22:39, pirms 5 gadiem
Šodien 1 bulgārs ieņēma 9.vietu slalomā.
, 2019-01-26 22:45, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: būtu labi ja šādi aprakstītu arī v-atlētikas lielākos komercmačus,bet nu jā, tur jau daudz disciplīnu,slinkums rakstīt autoreļiem
Un nav jau tā, ka Dimanta līgā būtu 30 posmi...
, 2019-01-26 22:50, pirms 5 gadiem
Turpat Zviedrijā Indulim Bikšem šķiet 48 vieta 15km brīvajā solī, 46,12 FIS punkti,precīzi nezinu iespējams rekords,no Manifikata atpalika 2:00,8 minutes.Domāju atzīstams sniegums
, 2019-01-26 22:59, pirms 5 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Turpat Zviedrijā Indulim Bikšem šķiet 48 vieta 15km brīvajā solī, 46,12 FIS punkti,precīzi nezinu iespējams rekords,no Manifikata atpalika 2:00,8 minutes.Domāju atzīstams sniegums
Paldies, par info. Paskatījos, ka Bikše apsteidzis 31 slēpotāju, turklāt no tādām valstīm kā Zviedrija, Itālija, Čehija, Vācija, Kanāda, Šveice, Somija. Indulis pēc 8,6 km atzīmes bija pat 36.vietā. LETA un SC, kā vienmēr - "līmenī", ka ne vārda nepiemin par mūsējo...
, 2019-01-26 23:08, pirms 5 gadiem
Klebo nestarteja . Tonsets bija treshais
, 2019-01-26 23:13, pirms 5 gadiem
maris_morozovs_10212585263598964 rakstīja: Klebo nestarteja . Tonsets bija treshais
Es tiešām nesaprotu, kā var tik bieži nožēlojamas kļūdas pieļaut LETA. Pēdējā SC podkāstā ciemojās LETAS cilvēks, ka tik šis nav viņa lauciņš. Tajā podkāstā nelikās, ka būtu gudrs sporta lietās...
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.