Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

K.Zvejniekam 2.vieta superkombinācijā Norvēģijā

K.Zvejniekam 2.vieta superkombinācijā Norvēģijā
Kristapam Zvejniekam ar spēcīgo slalomu ir ļoti labas cerības nākotnē superkombinācijā. Foto:Infoski.lv

Lielisku rezultātu uzrādījis Latvijas izlases līderis kalnu slēpošana Kristaps Zvejnieks, kurš Norvēģijā Hafjelā notiekošajās FIS sacensībās un nacionālajā junioru čempionātā superkombinācijā 89 dalībnieku konkurencē izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai par 0,15 sekundēm mājiniekam Emīlam Blatmanam, bet brālim Mikam Zvejniekam 27.vieta. Savukārt Agnesei Āboltiņai junioru konkurencē 19.vieta superkombinācijā.

Norvēģijā Hafjelā, kur norisinās FIS sacensības un nacionālais čempionāts kalnu slēpošanā, startēja arī daži Latvijas izlases dalībnieki – Kristaps Zvejnieks, Miks Zvejnieks, Toms Sarkanis un Agnese Āboltiņa. Bez mūsējiem un mājiniekiem sacensībās piedalījās arī bosnieši, zviedri, dāņi, somi, briti, japāņi, horvāti un dāmu konkurencē arī no Islandes. Pirmajā sacensību dienā norisinājās nobrauciens, kurā visaugstāko vietu no Latvijas pārstāvjiem 88 dalībnieku konkurencē izcīnīja Miks Zvejnieks, savās pirmajās nobrauciena sacensībās ierindojoties 61.vietā (+5,57 sekundes), bet Toms Sarkanis, kuram jau pāris nobraucieni bijuši aiz muguras, nobrauca par trešdaļu sekundes nekā Miks un ierindojās 66.vietā. Kristaps Zvejnieks finišu nesasniedza, jo piedzīvoja kritienu trases lejasdaļā.

Otrajā sacensību dienā notika superkombinācija (nobrauciens+slaloms), kur savā elementā bija Kristaps Zvejnieks, izcīnot Hafjelā tāpat kā pērn otro vietu. Pēc nobrauciena Kristaps bija 15.vietā (1:11,03), jo pēc kritiena iepriekšējā dienā viņš brauca piesardzīgāk, un no ātrākā laika uzrādītāja, pagājušā gada uzvarētāja Adriana Sejersteda (Pasaules kausa top30 braucējas Lotes Sejerstedas brālis – aut. piez.) atpalika 2,31 sekundi. Tā kā Sejersteds otrai vietai bija priekšā gandrīz sekundi, precīzāk 0,9 sekundes, tad Zvejniekam, kurš ir spēcīgāks slalomā, bija ļoti reālas iespējas pacīnīties par godalgotu vietu kopvērtējumā. Arī šogad Kristaps no superkombinācijas dalībniekiem slalomu nobrauca visātrāk – 40,47 sekundes, turklāt otro ātrāko slalomistu pārspējot par vairāk nekā sekundi (1,13). Ar kopējo laiku 1:51,50 SK „Virsotne” pārstāvis bija līderis līdz pat brīdim, kad slalomu bija jāveic vairs tikai diviem ātrākajiem pēc nobrauciena, kas nozīmēja, ka godalgota vieta ir nopelnīta. Otrs ātrākais nobraucienā Emīls Blatmans Kristapam slalomā zaudēja 1,26 sekundes, bet kopvērtējumā tomēr mūsu sportistu apsteidza par 0,15 sekundēm. Divus gadus par Kristapu jaunākais Sejersteds, kurš akcentu liek uz ātrumdisciplīnām, bet labā līmenī brauc arī slalomu (vidējais slalomu rādītājs ap 30 FIS punktiem – aut. piez.), šoreiz slalomu nobrauca ne tik ātri, Zvejniekam zaudējot pāri par divām sekundēm (pērn norvēģis Zvejniekam slalomā zaudēja tikai 0,3 sekundes – aut. piez.) un arī kopvērtējumā viņš mūsu sportistam piekāpās par sešām sekundes simtdaļām, kas nozīmēja, ka Kristaps Zvejnieks superkombinācijā otro gadu pēc kārtas Hafjelā izcīna otro vietu, bet šoreiz revanšējoties Sejerstedam, kuram šoreiz trešā vieta un kurš pagājušā gada janvārī mārupieti abu disciplīnu kopsummā bija apsteidzis par nieka septiņām sekundes simtdaļām. Mikam Zvejniekam 27.vieta, uzvarētajam zaudējot 7,1 sekundi, bet Tomam Sarkanim 34.vieta (+9,81).

Kā pastāstīja Kristaps Zvejnieks, tad nobrauciens nav sanācis tik labs, arī dēļ piesardzības, jo pirms bija piedzīvots kritiens, toties, slalomā esot izdevies lielisks brauciens. Norvēģis Sejersteds esot bija pārāk pašpārliecināts dēļ lielā pārsvara nobraucienā, un tā teikt pārrēķinājās slalomā, veicot to ar pārāk lielu rezervi, beigās palika tikai trešais.

Sestdien supergigantā Kristaps Zvejnieks izcīnīja augsto piekto vietu, uzrādot laiku 1:18,79 un uzvarētājam Adrianam Sjerstedam zaudējot 1,3 sekundes, bet līdz trijniekam pietrūka tikai 0,06 sekundes. Kristaps arī uzstādīja punktu rekordu supergiganta disciplīnā – 42,5 FIS punkti. Miks Zvejnieks bija par četrām sekundēm lēnāks nekā brālis un ierindojās 55.vietā un pirmo reizi šajā disciplīnā ieguva zem 100 FIS punktiem (96,8 FIS punkti, kurus par sešiem uzlaboja jau nākamajā startā supergigantā sestdienas vakarpusē – aut. piez.). Toms Sarkanis bija vēl par 2,38 sekundēm lēnāks un ieņēma 74.vietu, un ar 129 FIS punktiem uzrādīja savu labāko rezultātu šajā disciplīnā.

Visjaunākajai mūsu pārstāvei 16 gadus jaunajai Agnesei Āboltiņai dāmu konkurencē pārsvarā ierindojās aiz labāko divdesmitniekā, bet superkombinācijā bija 19.vietā, taču arī dalībnieču skaits trīs reizes mazāks nekā puišiem, jo startēja 33 kalnu slēpotājas. Agnesei izdevās sasniegt punktu rekordu nobraucienā (138 FIS punkti), un otro labāko rezultātu supergigantā (122 FIS punkti), tikai par sešiem atpaliekot no labākā rezultāta, kas sasniegts pērn novembrī Norvēģijā.

Mūsējie šodien dodas uz mājām, un nākamie starti viņiem ir paredzēti 2. un 3.februārī Siguldā Latvijas kausa otrajā posmā, kas notiks Kordes trasē.

Rezultāti: FIS-Ski - event


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.