Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pasaules kauss sākas ar Feningeres un Šifrinas dalīto uzvaru milzu slalomā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pasaules kauss sākas ar Feningeres un Šifrinas dalīto uzvaru milzu slalomā
Abas uzvarētājas Anna Feningere un Mikaela Šifrina
Foto: AP/Scanpix

Šodien Austrijas kalnu kūrortā Zeldenē sākusies Pasaules kausa izcīņa kalnu slēpošanā. Jaunā sezona sākās tieši tāpat kā noslēdzās iepriekšējā - ar pašreizējās Pasaules kausa īpašnieces austrietes Annas Feningeres uzvaru milzu slalomā. Tiesa, uzvarētājas lauri tika arī ASV kalnu slēpotājai Mikaelai Šifrinai, kura divu braucienu summā uzstādīja identisku rezultātu.

Šo sezonu oficiāli atklāja Mikaela Šifrina no ASV, kas kā pirmā devās trasē. Viņa veica ļoti labu braucienu, uzstādot labu mērauklu pārējām sportistēm. Kā nākamā trasē devās Tesa Vorleja no Francijas, kas pirmajā braucienā īsti nespēja konkurēt ar Šifrinu. Galvenā favorīte uz uzvaru sacensībās, pagājušās sezonas Mazā kristāla globusa ieguvēja tieši milzu slalomā, kā arī Lielā kristāla globusa ieguvēja Anna Feningere izgāja uz starta piektā. Trases augšā viņai bija drošs pārsvars pār konkurentēm, bet finišā viņa tomēr zaudēja Šifrinai par nieka 0.09 sekundēm. To gan varēja atgūt otrajā braucienā.

Otrais brauciens izvērtās īpaši spraigs. Par trešo vietu duelējās pirmajā braucienā attiecīgi septīto un astoto vietu ieņēmušās austrietes Eva - Marija Brema un Katrīna Cetele. Pēc pirmā brauciena abas sportistes šķīra 0,03 sekundes, bet otrajā braucienā Cetele bija ļoti tuvu tam, lai apsteigtu savu tautieti, bet tomēr palika ceturtā, zaudējot 0.02 sekundes. Lielā cīņa par uzvaru izvērtās starp Šifrinu un Feningeri, jo slikts otrais brauciens uz septīto vietu atmeta Vorleju. Feningere prata nosargāt otro vietu, apsteidzot Bremu par 0.27 sekundēm. Līdzīgi kā sacensības sāka, tā arī noslēdza Šifrina, kura izsēja savu pārsvaru, bet finišā divu braucienu summā tomēr uzstādīja identisku laiku ar Feningeri. Tādējādi abas sportistes tika pie pirmās vietas, bet trešā vieta Bremai.

Nākamās sacensības sievietēm notiks 15. novembrī Somijas pilsētā Levi, bet Pasaules kausa posms Zeldenā turpināsies rīt, kad sacensības milzu slalomā aizvadīs vīri.

PK posms sievietēm Zeldenā. Milzu slaloms

VSportisteValstsLaiks
1.Anna FeningereAustrija2:39.85
1.Mikaela ŠifrinaASV2:39.85
3.Eva Marija BremaAustrija2:40.12
4.Katrīna CeteleAustrija2:40.14
5.Federika BriņonaItālija2:40.22
6.Viktorija RebensburgaVācija2:40.43

Pavisam startēja 69 sportistes, finišēja 44

Izmantotie resursi:
FIS-Ski

     [+] [-]

, 2014-10-25 18:49, pirms 9 gadiem
tik stulbu virsrakstu var tikai sc autori izdomāt

     [+] [-]

, 2014-10-25 19:41, pirms 9 gadiem
vismaz virsrakstu izlaboja

     [+] [-]

, 2014-10-25 19:47, pirms 9 gadiem
šī ir Šifrinas 1 uzvara milzu slalom starpcitu

     [+] [-]

, 2014-10-25 22:34, pirms 9 gadiem
Yes! Sezona sākusies! Un jau pirmā cīņa aizraujoša, cerams, ka tāda būs arī visa sezona!