Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Izteikto sprinteru vidū Eiduka mēģinās arī klasikā šajā disciplīnā iekļūt četrdesmitniekā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Izteikto sprinteru vidū Eiduka mēģinās arī klasikā šajā disciplīnā iekļūt četrdesmitniekā
Patrīcija Eiduka.

Latvijas labākā slēpotāja Patrīcija Eiduka pagājušajā čempionātā Zēfeldē (2019.gadā) sprintā slidsolī, kas ir viņas spēcīgākais slēpošanas stils, ieguva 36.vietu un sasniedza Latvijas augstāko vietu pasaules čempionātos. Šodien klasiskā stila sprintā, kur starta listē ir ļoti daudz spēcīgu sprinteru un tieši uz šo disciplīnu specializējušos slēpotāju, pagājušā čempionāta vietas atsārtošana jau būs uzskatāma par ļoti labu rezultātu, jo pēc reitinga cītīgā latviete ir 39., bet aiz viņas vēl ir dažas ļoti spēcīgas klasiskā sprinta meisatares

Šodien Vācijas slēpošanas centrā Oberstdorfā pasaules čempionāta distanču slēpošanā pirmā disciplīna būs sprints, kur 112 dalībnieču vidū sieviešu konkurencē būs arī četras Latvijas pārstāves ar galveno mūsu cerību Patrīciju Eiduku priekšgalā. Iepriekšējos divos čempionātos, kad sprints bija brīvajā stilā, slēpotāja no Kokneses novada Vecbebriem ieguva attiecīgi 56. un 36.vietu, bet šoreiz ātrāko slēpotāju noskaidros klasiskajā stilā.

Lai arī šajā sezonā Eiduka uzrādījusi ļoti atzīstamus rezultātus klasikas sprintā, piemēram, „Tour de ski” ietvaros izcīnīta 29.vieta un pirms divām nedēļām pusfināla divpadsmitnieka sasniegšana pasaules U23 čempionātā, taču pasaules čempionātā piedalās ļoti daudz tieši sprintā specializējušās slēpotājas, turklāt no daudzām slēpošanas lielvalstīm, bet Ingus Eiduka audzēkne abām disciplīnām velta vienādu uzmanību. Par ļoti spēcīgu sastāvu liecina tas, ka pēc reitinga mūsu slēpotāja ir 39., taču šādu reitingu Justīnes Kovaļčikas komandā treniņus aizvadošā latvietei sasniegusi, galvenokārt pateicoties slidsoļa sprintiem. Jāņem vērā, ka aiz Patrīcijas pēc reitinga ir ļoti spēcīgas klasiķes sprintā – šī gada pasaules junioru čempione sprintā un šosezon pasaules kausā klasikas sprintā 15.vietu izcīnījusī poliete Monika Skindere, šī gada pasaules U23 čempione sprintā vāciete Līza Lomane, šosezon pasaules kausā sprintā trīsdesmitniekā tikusī kanādiete Ketrīna Stjuarte Džonsa, pasaules U23 sprinta pusfināliste kopā ar Patrīciju Izabella Marciša no Polijas un divas reizes pasaules čempionātos klasikas sprintā 8.vietu ieguvusī slovākiete Aļona Prohazkova.

Tieši tāpēc iekļūšanu četrdesmitniekā un iepriekšējā čempionāta vietas atkārtošanu varētu uzskatīt par panākumu šādā konkurencē. Brīvajā stilā noteikti varētu rēķināties ar iekļūšanu trīsdesmitniekā, bet klasikā tik augsti tikt vēl ir sarežģīti.

Sievietēm prologs jeb sprinta kvalifikācija sāksie plkst.10.00 pēc Latvijas laika.

     [+] [-]

, 2021-02-25 09:44, pirms 3 gadiem
klusa cerība uz divdesmitnieku

     [+] [-]

, 2021-02-25 09:58, pirms 3 gadiem
pūce rakstīja: klusa cerība uz divdesmitnieku
klasikā? nevajag sacerēties.

     [+] [-]

, 2021-02-25 10:14, pirms 3 gadiem
jau nebūs TOP40