Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Gedram 35. vieta pasaules junioru čempionāta milzu slalomā

Ints Megnis
Ints Megnis

Gedram 35. vieta pasaules junioru čempionāta milzu slalomā
Žaks Gedra. Foto: Latvian Alpine

Latvijas kalnu slēpotājs Žaks Gedra pirmdien guva 35. vietu Itālijā notiekošā pasaules junioru čempionāta milzu slaloma disciplīnā.

Gedra pirmajā braucienā startēja tikai ar 69. numuru, kad trase jau bija pamatīgi izdangāta, bet tāpat spēja sasniegt 36. rezultātu. Viņam vien 0,26 sekundes pietrūka līdz iekļūšanai labāko trīsdesmitniekā, kas otrajā braucienā ļautu startēt pašā sākumā un reāli cerēt uz vēl daudz augstāku pozīciju noslēgumā. Tiesa, labāko trīsdesmitniekā spēja iekļūt arī ar 57. numuru startējis sportists, bet uzreiz aiz latvieša palika kalnu slēpotājs, kurš startēja ar 85. numuru.

Kopā pirmo braucienu pabeidza 113 sportisti, 101. pozīcijā esot Kristapam Lazdānam, kurš no līdera atpalika 11,5 sekundes.

Šoreiz otrajā braucienā Gedra sasniedza tikai 37. laiku, palaižot priekšā vairākus kalnu slēpotājus, kas pēc pirmās trases bija zem viņa, tomēr tāpat summā latvietis pacēlās uz 35. pozīciju. Par pasaules junioru čempionu kļuva amerikānis Rivers Radamuss, kuram Gedra summā piekāpās par 4,45 sekundēm.

Tikmēr Lazdāns otrajā trasē sasniedza 71. rezultātu un summā pacēlās uz 75. pozīciju starp 86 sportistiem, kuri nobrauca abas trases. Viņš čempionam zaudēja 19,62 sekundes.

Pasaules junioru čempionāts sākās jau 19. februārī, bet līdz šim Latvijas sportisti tajā nebija startējuši. Otrdien gaidāms slaloms vīriem.