Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Slēpošanas zvaigzne Nortugs konflikta dēļ netiek iekļauts Norvēģijas izlasē

Rolands Eliņš

Slēpošanas zvaigzne Nortugs konflikta dēļ netiek iekļauts Norvēģijas izlasē
Peters Nortugs
Foto: AFP/Scanpix

Norvēģijas distanču slēpotājs Peters Nortugs, kurš ir visu laiku veiksmīgākais pasaules čempionātu dalībnieks (13 zelta medaļas), nav iekļauts savas izlases sastāvā nākamajai sezonai, kas viņam liedz piedalīties oficiālās sacensībās.

Starptautiskās slēpošanas sporta federācijas mājaslapā publicēts to 24 sportistu saraksts, kuri iekļauti Norvēģijas izlasē 2015./16. gada sezonā, un pārsteidzošā kārtā tajā vieta nav atrasta vienam no distanču slēpošanas elites, divkārtējam olimpiskajam čempionam Peteram Nortugam. Neiekļaušana izlasē viņam liedz piedalīties Pasaules kausa posmos, prestižajā "Tour de Ski" un citās oficiālās sacensībās, taču var piedalīties komersacensībās jebkuras komandas sastāvā.

29 gadus vecā slēpošanas zvaigzne Norvēģijas izlasē nav iekļauts tādēļ, ka atteicies parakstīt līgumu ar vietējo slēpošanas federāciju. Nortugs uzskata, ka šis līgums ierobežotu viņa personiskā sponsora tiesības un mazinātu tā ieinteresētību. Termiņš, lai vienotos ar Norvēģijas federācija, bija 22. aprīlis.

Norvēģu mediji vēsta, ka sarunas vēl turpinās un tiek diskutēts par turpmāko sadarbību, un noslieces liecina, ka Nortugs iegūs papildu laiku un jaunus nosacījumus līguma noslēgšanai, tādējādi uzvarot konfliktā, taču šobrīd Nortugs ir ārpus izlases. Tās treneru kolektīvs gan paziņojis, ka viņš var trenēties kopā ar pārējo izlasi, neskatoties uz to, vai viņam ir nepieciešamais līgums vai nav.

Nortugs ir arī divkārtējs Pasaules kausa ieguvējs, taču aizvadītajā sezonā palika trešajā vietā aiz sava tautieši Martina Sundbija un šveicieša Dario Koloņjas. Tiesa, viss tika kompensēts pasaules čempionātā, kur Nortugs ieguva četras zelta medaļas.

Izmantotie resursi:
Norwegian Cross-Country team 2015/16...
Skiforbundet på full retrett -adressa.no

  +1 [+] [-]

, 2015-04-24 21:22, pirms 9 gadiem
Tak kopš pirms vairākiem gadiem sāka sadarbību ar COOP šī problēma ir zināma un katru vasaru un rudeni par to vien runā, ka Nortugs nebūs izlasē.

     [+] [-]

, 2015-04-25 01:05, pirms 9 gadiem
Nevar kaut ko sadalīt bagātie norges... Katrs grib savu kumosa, tāpat kā letiņi - cilvēki visur vienādi...