Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Norvēģu slēpotāji Ēstberga un Klēbo izcīna Lielos kristāla globusus

Ints Megnis
Ints Megnis

Norvēģu slēpotāji Ēstberga un Klēbo izcīna Lielos kristāla globusus
Ingvilda Flugstada Ēstberga ar Lielo kristāla globusu. Foto: AFP/Scanpix

Norvēģu distanču slēpotāji Ingvilda Flugstada Ēstberga un Juhanness Hesflots Klēbo svētdien Kanādā sezonas noslēdzošajās sacensībās garantēja titulus Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā.

Dāmas aizvadīja desmit kilometru iedzīšanas distanci brīvajā stilā, kurā uzvaru izcīnīja zviedriete Stīna Nilsone, par 12,9 sekundēm apsteidzot norvēģieti Terēsi Juheugu, bet par 15,1 sekundi Ēstbergu. Nilsone uzvarēja sezonas pēdējās trijās sacensībās.

Līdz ar to sezonas noslēguma kopvērtējumā otro vietu izcīnīja krieviete Natālija Ņerjajeva, kura sezonas pēdējās sacensībās palika vien 12. vietā, kamēr trešā bija Juheuga, kura šosezon atgriezās trasē pēc diskvalifikācijas par dopinga lietošanu.

Norvēģijas dāmu slēpotājas tagad Pasaules kausa kopvērtējumā uzvarējušas sešus gadus pēc kārtas. 2014. un 2016. gadā to paveica Juheuga, 2015. gadā Mārita Bjergena, bet iepriekšējās divās sezonās labākā bija Heidi Venga.

Tikmēr vīriem pirms pēdējās dienas, kurā tika veikta 15 kilometru iedzīšana, par titulu cīnījās Klēbo un krievs Aleksandrs Boļšunovs. Kaut Klēbo pēc starta bija liels pārsvars pār Boļšunovu un kanādieti Aleksu Hārviju, tomēr konkurenti viņu ātri panāca un līdz finišam notika cīņa starp trim konkurentiem. Tomēr pēdējā kāpumā izrāvienu veica Klēbo un svinēja uzvaru, kamēr Hārvijs vietējo līdzjutēju priekšā par 0,1 sekundi apsteidza krievu sportistu.

Kaut Klēbo jau pirms šodienas bija guvis 11 uzvaras, viņš pēdējās sacīkstes uzsāka vien ar 42 punktu pārsvaru pār Boļšunovu. Kļūdas gan norvēģis nepieļāva un sezonas noslēguma kopvērtējumā viņš apsteidza Boļšunovu tieši par 100 punktiem, bet trešo vietu izcīnīja norvēģis Šūrs Rēte, kurš svētdien finišēja desmitais.

     [+] [-]

, 2019-03-24 20:09, pirms 5 gadiem
PK, tā maigi sakot ir sadrists. 12 sprinta posmi Klibajam arī viegli atnesa titulu. Lai būtu spicē, vairāk par 10km īpaši nav jācenšas noslēpot, jo sezonā tik viens 50km un 30km.
Terēza Johauga izlaida TdS un palika bez globusa, gadās arī tā.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-24 20:20, pirms 5 gadiem
Aleksam Hārvijam atvadas no profesionālā sporta, izcils slēpotājs, ļoti žēl.

     [+] [-]

, 2019-03-24 20:21, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: PK, tā maigi sakot ir sadrists. 12 sprinta posmi Klibajam arī viegli atnesa titulu. Lai būtu spicē, vairāk par 10km īpaši nav jācenšas noslēpot, jo sezonā tik viens 50km un 30km.
Terēza Johauga izlaida TdS un palika bez globusa, gadās arī tā.
Cik no Norge slēpotājiem slimo ar astmu?

     [+] [-]

, 2019-03-24 20:25, pirms 5 gadiem
kasagrande rakstīja: Aleksam Hārvijam atvadas no profesionālā sporta, izcils slēpotājs, ļoti žēl.
Vai ir zināms vēl, kuri slēpotāji (arī sievietes) beidz karjeru?

P.S. Man arī simpatizēja Hārvijs kā slēpotājs. Patika, ka viņš bija kanādietis, nevis norvēģis, krievs vai zviedrs.

     [+] [-]

, 2019-03-24 22:14, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Cik no Norge slēpotājiem slimo ar astmu?
Sundby riktīgi. Visi, kuriem finišā baltas putas velkas no zoda. Kuriem caurspīdīgas siekalas, tie nē