Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Šifrina uzvar Pasaules kausa posmā slalomā

Andrejs Siliņš

Šifrina uzvar Pasaules kausa posmā slalomā
Mikāela Šifrina. Foto: Reuters / Scanpix

LETA. Amerikāniete Mikāela Šifrina Somijas pilsētā Levi uzvarēja Pasaules kausa sezonas pirmajā posmāu slalomā, apsteidzot šveicieti Vendiju Holdeneri un austrieti Katarīnu Trupi.

Pagājušās sezonas uzvarētāja slalomā un kopvērtējumā Šifrina pirmajā braucienā par 0,13 sekundēm piekāpās slovākietei Petrai Vlhovai, kura otrajā braucienā izstājās. Otrajā braucienā Šifrina bija pārliecinoši labākā, summā finišējot pēc minūtes un 57,57 sekundēm. Viņa par 1,78 sekundēm apsteidza Holdeneri, kura pēc pirmā brauciena ieņēma vien sesto vietu, bet par 1,94 sekundēm - Trupi, kura pēc pirmā brauciena bija trešā.

Kopvērtējumā pēc veiktām sacensībām milzu slalomā un slalomā vadībā ar 180 punktiem ir Šifrina, 100 punkti ir Alisei Robinsonei no Jaunzēlandes, kura uzvarēja milzu slaloma pirmajā posmā, un 96 punkti - Holdenerei.

Svētdien Levi norisināsies arī vīriešu sacensības slalomā.

Šajā sezonā vīriešu konkurencē paredzēti 44 sacensības, bet sievietēm - 41 mači, kā arī vienreiz būs spēkošanās komandām.

Sezonas pēdējās sacensības paredzētas 22.martā Kortīnā d'Apmeco, kur 2021.gadā norisināsies pasaules čempionāts, bet piecus gadus vēlāk - olimpiskās spēles.

Šī ir pirmā Pasaules kausa sezona, kurā nestartē karjeru beigušās zvaigznes Marsels Hiršers, Lindsija Vona un Aksels Lunns Svindāls. Ja vīriem cīņa par Lielo kristāla globusu var izvērsties gana sīva, tad dāmām par neapšaubāmu favorīti tiek uzskatīta Šifrina.

Iepriekšējā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hiršers un Šifrina.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-11-23 18:38, pirms 4 gadiem
Auns tu esi, Siliņ! Ja neskatījies, tad neraksti. Nupat izbāzi delfi analfabētus, vareni!