Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

SOK diskvalifikācijas neliegs krievu slēpotājiem startēt PK izcīņas pirmajā posmā

Rolands Eliņš

SOK diskvalifikācijas neliegs krievu slēpotājiem startēt PK izcīņas pirmajā posmā
Aleksandrs Ļegkovs pēc uzvaras Soču olimpiādē 50km distancē
Foto: TASS/Scanpix

LETA--DPA. Lai gan Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) sešiem Krievijas distanču slēpotājiem bija piespriedusi diskvalifikāciju, tostarp arī slavenajam Aleksandram Ļegkovam, Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) ceturtdien paziņoja, ka ļaus viņiem piedalīties pirmajā Pasaules kausa posmā, kas notiks jau šajā nedēļas nogalē.

Vēl šī mēneša sākumā Ļegkovs, kurš 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs ne tikai guva zeltu 50 kilometros, bet arī izcīnīja sudrabu 4x10 kilometru stafetē, saņēma diskvalifikāciju un viņa rezultāti Olimpiādē tika anulēti.

Tāpat diskvalificēti tika Soču olimpisko spēļu vicečempions 50 kilometru distancē, 4x10 kilometru stafetē un komandu sprintā Maksims Viļegžaņins un vēl četri Krievijas distanču slēpotāji Aleksejs Petuhovs, Jevgēņijs Belovs, Jevgēņija Šapovalova un Jūlija Ivanova.

Viņiem tika aizliegts piedalīties olimpiskajās spēlēs uz mūžu. Sagaidāms, ka viņi iesniegs apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Tomēr ceturtdien FIS paziņoja, ka ļaus šiem sportistiem sacensties pirmajā Pasaules kausa posmā, kas šajā nedēļas nogalē notiks Rukā, Somijā.

"FIS obligāti ir jānogaida SOK disciplinārās komisijas lēmumi ar visiem nepieciešamajiem pierādījumiem, lai pēcāk varētu pieņemt sankcijas," teikts organizācijas paziņojumā. "Līdz ar to šobrīd sportisti ir tiesīgi piedalīties FIS rīkotajās sacensībās, ieskaitot Pasaules kausu." Šiem distanču slēpotājiem pērn tika piešķirtas pagaidu diskvalifikācijas, kas noslēdzās šī gada 31.oktobrī. Pēc tam ar saviem sodu mēriem klajā nāca SOK.

Tiesa, FIS norāda, ka, lai šiem sportistiem aizliegtu piedalīties organizācijas rīkotajās sacensībās, nepieciešami papildus izmeklējumi un reāli pierādījumi, kas apliecina antidopinga noteikumu pārkāpumus. Tāpat FIS uzsver, ka SOK pieņemtajos lēmumus vispār nav detalizēti norādīts, kāpēc sportisti ir sodīti.

Savu lēmumu par vakar diskvalificēto Krievijas skeletonistu dalību Pasaules kausā vēl nav paziņojusi arī IBSF, un nav izslēgta iespēja, ka tā sekos FIS piemēram, ļaujot viņiem startēt nedēļas nogalē paredzētajā posmā.

FIS ceturtdien arī atklāja, ka Krievijas distanču slēpotājiem kopumā kopš šī gada janvāra veikti 113 urīna, 25 asiņu un 121 bioloģisko pašu testi.

Decembrī SOK lems par Krievijas komandas pielaišanu 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm. Pastāv reāla iespēja, ka Krievijas delegācijai var tikt liegta dalība februārī gaidāmajam sporta forumam.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2017-11-23 17:49, pirms 6 gadiem
kas tas par cirku? Vai tiešām tie krievu rubļi ir tik spēcīgi?
Ja nodzer tiesības,tad pa galvaspilsētu aizliegts braukt,bet pa rajonu brauc cik gribi...Aptuveni tā kaut kā...

  -1 [+] [-]

, 2017-11-23 17:51, pirms 6 gadiem
Loģisks un korekts solis

  -1 [+] [-]

, 2017-11-23 17:54, pirms 6 gadiem
Galvenais ,ka viņu nebūs OS.

     [+] [-]

, 2017-11-23 18:43, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Galvenais ,ka viņu nebūs OS.
Tātad tev ir pofig par sportiskā un godīguma principa ievērošanu un galvenais ir prasta ieriebšana krieviem?

     [+] [-]

, 2017-11-23 19:25, pirms 6 gadiem
Tonna rakstīja: Tātad tev ir pofig par sportiskā un godīguma principa ievērošanu un galvenais ir prasta ieriebšana krieviem?
Lai tak slēpo,medaļas jau viņiem nedos,lai zibina sava prieka pēc,vismaz citi viņu dalības dēļ netiks sacensībās kvotu dēļ...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-23 19:49, pirms 6 gadiem
cepums70 rakstīja: Lai tak slēpo,medaļas jau viņiem nedos,lai zibina sava prieka pēc,vismaz citi viņu dalības dēļ netiks sacensībās kvotu dēļ...
Kāpēc vispār piespriež DSQ? Varēja jau vienkārši anulēt rezultātus ikviena dopingā pieķertajam un, lai jau puikas sporto tālāk!

     [+] [-]

, 2017-11-24 01:09, pirms 6 gadiem
Tas ir kaut kāds marasms.Lai tad paziņojums nāk kopā ar pierādījumiem un sankcijām, nevis pa daļām un bez garantijas, ka visas daļas būs.Es neaizstāvu dopingotājvalsti, tikai tā taisnība tāda šķidra sanāk.Ja jau vainīgs, tad kāda vēl startēšana.Vai atkal krievi ir īpašā nācija, kurai tiek piedots viss tikai tāpēc, ka lieliski prot tēlot muļķīšus?Nelabi metas no šitādas sporta pazemošanas.