Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Norvēģis Rībers jau četrus posmus pirms sezonas beigām izcīna PK ziemeļu divcīņā

Norvēģis Rībers jau četrus posmus pirms sezonas beigām izcīna PK ziemeļu divcīņā
Jārls Magnuss Rībers. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien aizvadītas vairākas sacensības ziemas sportu veidos - PK posmi norisinājās gan ziemeļu divcīņā, gan kalnu slēpošanā, gan tramplīnlēkšanā.

Kalnu slēpošana

Itālijas kalnu slēpotāja Federika Brinjone svētdien Šveicē izcīnīja uzvaru Alpu kombinācijas sacensībās un pārņēma līderpozīciju Pasaules kausa kopvērtējumā.

Brinjone bija nepārspēta gan supergiganta, gan slaloma disciplīnās, savu tuvāko sekotāju Francisku Griču no Austrijas summā pārspējot ar 0,92 sekundēm. Tikmēr 1,82 sekundes zaudēja trešās vietas ieguvēja Estere Ledecka no Čehijas. Brinjones uzvaru apdraudēja slovākiete Petra Vlhova, bet viņa slalomā pieļāva kļūdu.

Itāliete svinēja savu piekto uzvaru sezonā un kļuva par līderi Pasaules kausa kopvērtējumā, kur iekrājusi 1298 punktus. Par 73 punktiem mazāk ir amerikānietei Mikaēlai Šifrinai, kura pēc tēva nāves nav atgriezusies sacensību apritē, un nav zināms, kad viņa aizvadīs nākamās Pasaules kausa sacensības. Trešo vietu ar 1139 punktiem saglabā Vlhova.

Sestdien turpat Šveicē notika Pasaules kausa sacensības nobraucienā, otro dienu pēc kārtas uzvarot mājiniecei Larai Gutai-Behrami. Savukārt Mazo kristāla globusu šajā disciplīnā nodrošināja cita šveiciete Korīne Zutere.

Vīriem Pasaules kausa sezona turpinājās Japānā, kur sestdien milzu slalomā uzvarēja horvāts Filips Zubčičs, otrais bija šveicietis Marko Odermats, bet trešais bija amerikānis Tomijs Fords. Svētdien bija paredzētas sacensības slalomā, bet sniegputeņa dēļ tās tika atceltas.

Kungiem kopvērtējumā līderis ar 1250 punktiem ir francūzis Aleksis Pinturo, kuram ar 1211 un 1152 punktiem seko norvēģis Henriks Kristofešsens un Aleksanders Kilde.

Tramplīnlēkšana

Austrijas tramplīnlēcējs ar slēpēm Štefans Krafts sestdien Rumānijā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sacensībās uz normālā izmēra tramplīna.

Krafts lēca 103 un 97,5 metru tālumā, tika pie 270,3 punktiem un svinēja savu ceturto uzvaru sezonā, kā arī 20. karjerā.

Otrais bija piektdien uzvarējušais vācietis Karls Gaigers, kuram bija 99,5 un 96 metru tāli lēcieni, kā arī 266,7 punkti, bet trešais bija viņa tautietis Konstantīns Šmids, kurš piezemējās pie 103 un 95,5 metru atzīmēm, tikdams pie 260,2 punktiem.
Četru tramplīnu turnejā uzvarējušais polis Davids Kubackis šoreiz bija ceturtais, bet pērnā gada čempions Rjoju Kobajaši no Japānas, kuram mazie tramplīni nav īpaši parocīgi, Transilvānijā nestartēja.

Krafts, Šmids un austriešu veterāns Gregors Šlīrencauers ar 103 metriem dala tramplīna rekordu.

Ziemeļu divcīņa

Norvēģijas sportists Jārls Magnuss Rībers Tronheimā nodrošināja uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā ziemeļu divcīņā, triumfējot otro gadu pēc kārtas.

Rībers ar 137 metru tālu lēcienu bija nepārspēts tramplīnlēkšanā un desmit kilometru distanci slēpošanā sāka ar 25 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Martinu Fricu no Austrijas.

Rībers pretiniekiem neatstāja nekādas cerības, finišēdams pēc 24 minūtēm un 12,8 sekundēm. Visu goda pjedestālu aizņēma norvēģi - Jenss Luross Uftebrū viņam zaudēja 29,4 sekundes, bet Espens Bjernstads atpalika 35,5 sekundes. Ceturtais palika viens no Rībera lielākajiem konkurentiem Jergens Grābaks.

Rībers šosezon uzvarējis 13 no 15 sacensībām, pārējās divās piekāpjoties tikai vācietim Vincencam Gaigeram.

Četras sacensības pirms sezonas beigām Rīberam kopvērtējumā ir 1460 punkti, bet par 479 mazāk ir Grābakam, kurš maksimāli var pievienot tikai 400 punktus. Trešais ar 621 punkta deficītu ir Gaigers.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2020-02-23 23:50, pirms 4 gadiem
Autor, vīru kopvērtējums kalnu slēpošanā ir galīgi greizs! Realitātē līderis ar 1022 punktiem ir Kilde, otrais ar 948 punktiem ir Kristofersons, bet Pinturo ir 898 p. un 3. vieta!!!
, 2020-02-24 11:04, pirms 4 gadiem
Rībers ir sabāzis maisā, Gotvaldu, Lami-Šapuī, Frenzelu, Manninenu (vēl bij viens soms, neatceros vārdu).
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.