Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Zviedru distanču slēpotāja Nilsone iegūst Mazo kristāla globusu sprintā

Zviedru distanču slēpotāja Nilsone iegūst Mazo kristāla globusu sprintā
Stīna Nilsone. Foto: imago images/Scanpix

LETA--DPA. Zviedrijas distanču slēpotāja Stīna Nilsone piektdien Kanādā izcīnīja Mazo kristāla globusu slalomā. Šis ir pirmais olimpiskās čempiones Nilsones kristāla globuss karjerā.

Piektdien viņa uzvarēja Kanādā notiekošā Pasaules kausa sprinta sacensībās, tikai par vienu sekundes simtdaļu apsteidzot savu tautieti Maju Dālkvistu. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa vēl viena Zviedrijas distanču slēpotāja Jonna Sundlinga. Mazo kristāla globusu sprintā varēja iegūt arī norvēģiete Maikena Kaspersena Falla, tomēr viņa piektdien bija spiesta samierināties ar ceturto vietu. Sprinta disciplīnas kopvērtējumā Nilsone ieguva 626 punktus, kamēr Fallai bija 583 punkti.

Lielajā kopvērtējumā līdere ar 1454 punktiem ir piektdien līdz pusfinālam tikusī norvēģiete Ingvilda Ūstberga, kurai ar 1341 punktu seko krieviete Natālija Ņeprajeva, bet trešo vietu ar 1133 punktiem ieņem somiete Krista Permekoski. Savukārt vīriešu konkurencē kārtējo uzvaru sprintā guva jau Mazo kristāla globusu ieguvušais norvēģis Juhaness Klēbo, kurš finālā par 1,1 sekundi apsteidza Federiko Pelegrīno no Itālijas. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viens norvēģis Sindre Bjērnestads Skārs.

Pasaules kausa lielajā kopvērtējumā vadību palielinājis Klēbo, kurš ieguvis 1443 punktus, bet 1419 punkti ir krievam Aleksandram Boļšunovam, viņam esot vienīgajam norvēģa konkurentam cīņā par Lielo kristāla globusu. Nedēļas nogalē Kanādā tiks aizvadītas vēl divas individuālās sacensības, distanču slēpotājiem noslēdzot Pasaules kausa sezonu.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-03-22 22:45, pirms 5 gadiem
"Zviedrijas distanču slēpotāja Stīna Nilsone piektdien Kanādā izcīnīja Mazo kristāla globusu slalomā",un tā pēkšņi,tie nu gan ir jaunumi,un es muļķis domāju ka to kausu izcīnīja Šifrina!!!!!!
, 2019-03-23 07:29, pirms 5 gadiem
karlsons13 rakstīja: "Zviedrijas distanču slēpotāja Stīna Nilsone piektdien Kanādā izcīnīja Mazo kristāla globusu slalomā",un tā pēkšņi,tie nu gan ir jaunumi,un es muļķis domāju ka to kausu izcīnīja Šifrina!!!!!!
Ko tu gribi no mūsu rakstniekiem! Vai tad viņi atšķir sporta veidus? Šajā portālā cilvēki māca pareizi rakstīt skandināvu uzvārdus!!!
, 2019-03-23 10:12, pirms 5 gadiem
Bieži kaitina ka par tiem ziemas sporta veidiem kur latvieši nestartē SC spītīgi neraksta, bet tad kad es redzu šādu rakstu, tad man liekas ka tad jau labāk lai neraksta vispār.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.