Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē turpināsies pasaules kauss distanču slēpošanā ar norvēģiem, bet bez mūsējiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rīt vēsturiskajā slēpošanas centrā Lahti pēc vienas nedēļas pārtraukuma ar sacensībām skiatlonā turpināsies pasaules kausa sezona distanču slēpošanā, taču šoreiz bez Latvijas distanču slēpotāju dalības. Līdz ar to tas būs sezonas otrais posms, kurā Latvijas slēpotāji nepiedalās, jo līdz šim vienīgais izlaistais posms bija pirms pašiem Ziemassvēkiem Drēzdenē (Vācija), kur bija individuālais sprints un komandu sprints. Tikmēr pēc septiņu nedēļu pārtraukuma pasaules kausa apritē atgriezīsies vadošā distanču slēpošanas nācija Norvēģija, kuru vidū nebūs viņu līdera Johannesa Klēbo.

Spīdoši „Tour de ski” pabeigusī Patrīcija Eiduka, kura šobrīd pasaules kausa kopvērtējumā ar 144 punktiem ieņem 28.vietu un ar 96 punktiem distancē atrodas 22.vietā, gatavojoties pasaules čempionātam U23 grupā, jau nedēļu trenējas Itālijā un līdz pasaules čempionātam U23 un junioriem, kas notiks no 8. līdz 14.februārim Vuokati (Somijā), pasaules kausa posmos nav plānojusi piedalīties. Līdz ar to ir jārēķinās, ka kopvērtējumā viņa noslīdēs vairākas vietas. Arī Raimo Vīgants, kas gada sākumā debitēja „Tour de ski”, nostartējot trīs posmos, gatavojas pasaules čempionātam U23 grupā, un pasaules kausa posmos ne šajā mēnesī, ne nākamā mēneša sākumā mēs viņu neredzēsim.

Toties šīgada „Tour de ski” izlaidušais Indulis Bikše ir pieteicies startam pasaules kausa posmā janvāra beigās Falunā (Zviedrija), kur paredzētas trīs sacensību dienas – sprints klasikā un vidējā distance abos slēpošanas stilos. Indulis varētu būt startējis jau šajā nedēļas nogalē, taču Lahti nav parocīga programma, jo sanāktu tikai viens starts grūtajā skiatlonā (15km klasikā+15km slidsolī), tāpēc ka otrajā dienā ir stafete.

     [+] [-]

, 2021-01-22 21:50, pirms 3 gadiem
Kāpēc Klēbo nestartēs?

     [+] [-]

, 2021-01-23 00:09, pirms 3 gadiem
Klēbo pēc gara un produktīva treniņu perioda kā ari Norvēģijas čempionāta trīs distancēm izvēlējies Lahti nepiedalīties,bet Falunā būs.