Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Puse nefinišē pirmajā braucienā slalomā, viņu vidū arī Opmanis

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Puse nefinišē pirmajā braucienā slalomā, viņu vidū arī Opmanis
Elvis Opmanis.

Vakar sievietēm slalomā ļoti daudz kalnu slēpotājas izstājās, tajā skaitā arī vairākas augsta līmeņa, un šodien tā pati tendence bija vērojama arī vīriešiem, pat vēl trakāk, pirmo braucienu grūtajā trasē pabeidzot gandrīz tikai pusei no visiem dalībniekiem, kuru vidū diemžēl bija arī vienīgais Latvijas pārstāvis Elvis Opmanis.

Ja sievietēm slalomā no trīsdesmitnieka desmit izstājās abu braucienu summā, tad vīriešiem jau pirmajā braucienā, ieskaitot divkārtējo pasaules čempionu Žanu Baptistu Granžu un Vankūveras Olimpisko spēļu čempionu Džulianu Racolli, lai arī neviens no viņiem netika pieskaitīts pat iekļūšanai sešiniekā.

Tā kā Elvim Opmanim vienīgajam izdevās pārvarēt kvalifikāciju, Mikam Zvejniekam un Žakam Gedram nefinišējot, tad šodien Latvija bija pārstāvēta tikai ar vienu kalnu slēpotāju. Elvis atzīmējās divos starpfinišos ar 70. un 61.laiku un drīz pēc tam kļūdījās un izstājās. Viņa 33.vieta supergigantā paliks mūsu vīriešu labākais rezultāts šajā čempionātā.

Vīriešiem slaloms sācies savādāk nekā dāmām, proti, galvenie favorīti nav starp labākajiem trim un atstarpes ir krietni mazākas vadošo starpā. Vadībā atrodas austrietis Adrians Pertls, bet mazāk kā divas sekundes desmitdaļas viņam zaudē itālis Aleks Vinacers, norvēģis Sebastians Foss-Sulevogs un zviedrs Kristofers Jakobsens. Un tikai tad nāk četri no galvenajiem favorītiem – Noels, Krsitofersens, Penturo un Švarcs, laika ziņā nezaudējot daudz līderiem - no 0,34 līdz 0,57 sekundēm. Mats ir 13.vietā, bet Cenhauzerns ar Felleru attiecīgi tikai 21. un 24.vietā.