Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pantera/SSS klubam visvairāk uzvaru un godalgu „Fischer” kausā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pantera/SSS klubam visvairāk uzvaru un godalgu „Fischer” kausā
Foto: SK "Pantera".

Siguldā Pilsētas trasē tika aizvadīts tradicionālais „Fischer” kauss kalnu slēpošanā, ko rīkoja viens no vadošajiem Latvijas kalnu slēpošanas klubiem „Pantera” un kurās piedalījās vairāk nekā simts divdesmit kalnu slēpotāju bērnu un jauniešu vecumā, sacenšoties milzu slaloma disciplīnā, kurā bija jāveic divi braucieni. „Fischer” kausā SK Pantera/SSS kalnu slēpotāji bija vissekmīgākie no visiem mūsu kalnu slēpošanas klubiem, jo Sandras, Madaras un Ievas Melderes audzēkņi izcīnīja 19 godalgas, no kurām sešas bija uzvaras.

„Fischer” kausā sacentās sešas dažāda vecuma grupu kalnu slēpotāji puišiem un arī meitenēm, jaunākajiem no viņiem esot 2012., 2013. un pat 2014.gadā dzimušajiem, bet vecākie dalībnieki bija no jaunākās jauniešu U12 grupas (2006./2007.g.), kuri ieguvuši pieredzi Latvijas kausa posmos un arī Baltijas kausa posmos Lietuvā un Somijā. Sacensībās bija pārstāvēti visi spēcīgākie Latvijas kalnu slēpošanas klubi – „Pantera”, „Ziemeļpols”, „Virsotne”, „Snowfeel”, „Apex”, „ASI-Skibox”, „Kore”. Šajās jauno kalnu slēpotāju spēcīga sastāva sacensībās piedalījās arī pa kādam dienvidu kaimiņam no Lietuvas.

U12 grupā „Pantera” pārstāves aizņēma visu goda pjedestālu, Frīdai Saļņikovai pārliecinoši uzvarot, bet cīņā par otro vietu arī distanču slēpošanā panākumus gūstošai Laurai Ciagunei apsteidzot Katrīnu Bergmani. Diemžēl nepaveicās vienai no galvenajām favorītēm Frīdas māsai Elzai Saļņikovai, kura otro braucienu veica krietni ātrāk nekā citas, bet augstāk par 12.vietu Elzai neļāva pakāpties pirmajā braucienā pieļautā kļūda un līdz ar to ļoti daudz zaudētais laiks. Puišiem šajā vecuma grupā trijniekā no „panteriešiem” iekļuva tikai Lukass Pušņins, kurš otrajā braucienā bija ātrākais, bet divu braucienu summā par ceturtdaļsekundi piekāpās Rūdolfam Beķerim no „Ziemeļpols”.

2008.gadā dzimušo grupā „SSS/Panterai” sanāca pa vienai godalgai gan puišiem, gan meitenēm, jo trešo vietu ieguva Lukasa brālis Arno Pušņins, ceturtdaļsekundei pietrūkstot līdz otrajai vietai, bet Karla Jansone bija otra ātrākā. Tikmēr uzreiz aiz pjedestāla ierindojās Estere Jansone un Grieta Amerika. 2009.gadā dzimušo puišiem viss trijnieks bija no Melderes audzēkņiem, bet meitenēm šādu pašu situāciju iztraucēja uzvaru izcīnījusī Elza Zelča no SSS/”Ziemeļpols”, kura divu braucienu summā tikai par 0,05 sekundēm apsteidza Heidiju Ciaguni (SSS/Pantera). Tikmēr cīņā par noslēdzošo godalgu Emīlija Štrausa apsteidza Hannu Kronbergu (abas „Pantera”), kurām netālu bija komandas biedrene Nikola Krontāle. Lai arī uz citu grupu, īpaši jaunāko, fona viņš neizcēlās ar labu laiku, tomēr pie 2009.gadā dzimušajiem puišiem gandrīz ar desmit sekunžu pārsvaru divos braucienos dominēja Martins Līvmanis (SSS/”Pantera”), kas aiz sevis atstāja komandas biedrus Gustavu Sprindžuku un Ričardu Zavadski, bet tūdaļ aiz trijnieka ierindojās Martins Eigenfelds.

Vankūveras Ziemas Olimpisko spēļu gadā (2010) dzimušo grupā Renārs Lazdiņš „Pantera” nosargāja otro vietu, bet komandas biedram Ralfam Garančam tomēr nācās atkāpties no trešās uz ceturto vietu, līdz godalgai pietrūkstot ceturtdaļsekundei, bet ļoti tuvu Ralfam un arī trijniekam piektajā vietā ierindojās Dāvids Beinerts („Pantera”). Meitenēm šī grupa bija vienīgā, kur „pantēriešiem” nācās palikt bez godalgas. Pārliecinoši uzvarēja Alesija Terlanova no „Ziemeļpols”, bet labākā no SK „Pantera” bija sešinieku desmit dalībnieču vidū noslēgusī Līva Latkovska. Toties 2011.gadā dzimušo grupā gan puišiem, gan meitenēm SK „Pantera” svinēja dubultuzvaru. Puišiem izpaudās Patrika Ciaguna dominance, kurš vienīgais savai kuplajai ģimenei šoreiz atnesa uzvaru, bet Kārlis Bračka beigās spraigā cīņā par sešām sekundes simtdaļām aizgāja priekšā Maikam Bērziņam no „Ziemeļpols” un ieguva otro vietu. Arī meitenēm uzvarētājai Emīlijai Kliestai neviena cita konkurente nebija tuvumā, taču šeit par otro vietu līdzvērtīgas cīņas nebija, jo šo pozīciju diezgan stabili ieņēma Nikola Grīnberga. Pašā jaunākajā grupā (2012.gasds un jaunāki) godalgotajā trijniekā starp diviem „Apex” pārstāvjiem otrajā vietā iespraucās Alberts Rīts („Pantera”), bet meitenēm abu Melderes audzēkņu starpā cīņā par otro vietu Maija Ciagune tomēr par 0,1 sekundi apsteidza otrajā braucienā visātrāko laiku uzrādījušo Sofiju Beinerti, nodrošinot Ciagunu ģimenei ceturto godalgu un trešo otro vietu.

Organizatori un sacensību atbalstītāji bija parūpējušies, lai labākie dalībnieki tiktu pie vērtīgām balvām, tajā skaitā trīs kruīza ceļojumiem uz Stokholmu no “Horman”. Tradicionālās balvas “Fischer” kalnu slēpju izlozē, kurā piedalījās 2008.gada dzimušo un jaunāku grupu pārstāvji, veiksmīgāki šoreiz izrādījās Arno Pušņins un Nikola Krontāle (abi SK “Pantera”), katram tiekot pie jauna “Fischer” kalnu slēpju pāra.