Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Gasūna un Zvejnieks kļūst par Latvijas čempioniem milzu slalomā

Andris Liepa
Andris Liepa

Gasūna un Zvejnieks kļūst par Latvijas čempioniem milzu slalomā
Lelde Gasūna
Foto: Infoski.lv

Latvijas vadošie kalnu slēpotāji Lelde Gasūna un Kristaps Zvejnieks otrdien Somijas kūrortā Pihē notikušajās Baltijas kausa trešā posma sacensībās kļuva par valsts čempioniem milzu slalomā.

Baltijas kausa sezona jau tradicionāli noslēdzas Somijas ziemeļos. Pagājušajā nedēļā sacensības aizvadīja jauniešu grupu sportisti un meistari, bet otrdien sākās sacensības pieaugušajiem, kuras ir arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statusā. Tāpat Baltijas kausa posms Pihē paralēli ir arī Latvijas čempionāts kalnu slēpošanā.

Otrdien milzu slalomā dāmām uzvarēja somiete Nea Lūko, bet otro vietu izcīnīja Lelde Gasūna, kura divu braucienu summā atpalika par 0,63 sekundēm un nopelnīja 20,91 FIS punktu, kas ir viens no viņas augstvērtīgākajiem rezultātiem šosezon.

Tikmēr pārējās vietas uz goda pjedestāla Latvijas čempionātā aizņēma Žanete Gedra (47,77 punkti) un Agnese Āboltiņa (53,90). Tiesa, otrā no viņām Lūko zaudēja jau gandrīz četras sekundes.

Savukārt vīru sacensībās pirmās trīs vietas aizņēma somi un zviedri, pārliecinošu uzvaru gūstot mājiniekam Artu Niemelam, kurš tuvākos sekotājus apsteidza par gandrīz pusotru sekundi. Savukārt Kristaps Zvejnieks atpalika 2,18 sekundes un ieņēma ceturto vietu, nopelnot 31,21 FIS punktu.

Latvijas čempionātā otrais bija Žaks Gedra (52,69), kamēr trešo vietu guva Miks Zvejnieks (54,27).

Turpinājumā Latvijas čempionāta ietvaros ceturtdien sportisti sacentīsies slalomā, bet sestdien - paralēlajā slalomā. Tiesa, sacensības notiks arī citas dienas un, piemēram, trešdien risināsies Igaunijas čempionāts milzu slalomā.

Baltijas kausa pirmais posms tika aizvadīts novembra pirmajā nedēļā, kad no 1. līdz 5. novembrim sportisti sacentās slaloma un paralēlā slaloma sacensībās Lietuvas iekštelpu slēpošanas hallē “Snow Arena”. Savukārt otrais posms no 1. līdz 4. martam risinājās mūsu kalnu slēpošanas lielpilsētā Siguldā, kur elites sportisti atkal sacentās tikai slaloma un paralēlā slaloma disciplīnās.

Ja Lietuvā un Latvijā FIS kategorijas sacensības var rīkot tikai slalomā (nepietiekama kalna garuma un augstuma starpības dēļ), Pihē FIS statusā bija arī milzu slaloms.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-03-20 17:49, pirms 6 gadiem
Labdien, Andri!

Kad Jūs iemācīsities, ka rakstam ir jāpievieno rezultāti?