Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Līnsbergeres zelts slalomā nodrošina Austrijas priekšlaicīgu uzvaru medaļu ieskaitē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Līnsbergeres zelts slalomā nodrošina Austrijas priekšlaicīgu uzvaru medaļu ieskaitē
K.Līnsbergere var smaidīt - pašai otrais zelts un komandai uzvara medaļu ieskaitē.

Šodienas Katarinas Līnsbergeras izcīnītā uzvara slalomā pasaules čempionātā kalnu slēpošanā, kas norisinās Kortīnā d’Ampeco (Itālija), vienu disciplīnu pirms čempionāta beigām nodrošinājusi Austrijai pirmo vietu medaļu ieskaitē, taču paliek vēl atklāts jautājums par to, kura valsts iegūs visvairāk medaļu.

Neskatoties uz to, ka viņi par trim medaļām atpalika no Šveices, līdz šīsdienas sieviešu slalomam vadībā atradās Austrija, jo austriešiem bija visvairāk zelta medaļas – četras, kamēr šveiciešiem trīs. Lai apsteigtu Austriju, Šveicei atlikušajās divās disciplīnās bija jāizcīna vismaz viena uzvara un jācer, ka pie augstākā panākuma noslēdzošajos divos startos netiks austrieši. Taču jautājums par to, kas uzvarēs kopvērtējumā, tika atrisināts jau šodien, Līnsbergerei esot pārākai pār visām konkurentēm.

Tagad Austrijai ir piecas zelta medaļas, par divām augstākā kaluma godalgām apsteidzot Šveici un par trim trešajā vietā esošo Franciju. Tādējādi neviena cita valsts Austriju vairs nevar apsteigt medaļu ieskaitē, kaut arī austrieši, iespējams, neiegūs visvairāk medaļu. Tā kā šodien Šveicei otro dienu pēc kārtas bija neveiksmīga diena, vienai no favorītēm uz uzvaru Mišela Gisinai izstājoties jau pirmajā braucienā, bet medaļu pretendentei Vendijai Holdenerei otrajā braucienā noslīdot no trešās uz ceturto vietu, un nācās palikt bez godalgas, tad vēl interesantāka paliek cīņā par lielāko medaļu skaitu Austrijas un Šveices starpā.

Šveiciešiem ir deviņas medaļas, bet austriešiem par divām mazāk. Līdz ar to, lai Austrija apsteigtu Šveici, austriešiem vīriešu slalomā ir jāaizņem viss goda pjedestāls, kas, no vienas puses, izklausās pēc ļoti sarežģīta uzdevuma, bet, no otras puses, ir reāls, ko pierāda pagājušais čempionāts, kā arī Austrijas dubultuzvara 2017.gada čempionātā slaloma disciplīnā. Turklāt Austrijas komandā šobrīd ir tādi vīri kā slaloma kopvērtējuma līderis Marko Švarcs, viena posma uzvarētājs šajā sezonā Manuels Fellers, Olimpisko spēļu medaļnieks Mihaels Mats. Šveicieši cer, ka Šamonī posma sniegumu janvāra beigās spēs atkārtot Ramons Cenhauzerns.

Tikmēr medaļu skaita ziņā trešajā vietā noturēsies francūži, jo aiz viņiem sekojošajiem un par vienu medaļu mazāk esošajiem amerikāņiem ir jāparāda brīnums vīru slalomā, lai tiktu pie medaļas. Arī Vācijai ir tikai par vienu mazāk nekā Francijai, un vācieši var cerēt uz Linusu Štrāseru, kas šosezon ir izcīnījis uzvaru un ieguvis arī otro vietu. Taču Francijai medaļu ieskaitē ir iespējas apsteigt Šveici un izvirzīties otrajā vietā, ja savus labākos braucienus parādīs Aleksis Penturo un Klemens Noels.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā, medaļas izcīnījušās valstis pēc 12 no 13 disciplīnām

V.ValstsZeltsSudrabsBronzaKopā
1.Austrija5027
2.Šveice3159
3.Francija2125
4.ASV1124
5.Itālija1102
6.Norvēģija1001
7.Vācija0314
8.Slovākija0202
9.Horvātija0101
9.Zviedrija0101