Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Šodien milzu slalomā vīriešiem būs viens Latvijas pārstāvis

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šodien milzu slalomā vīriešiem būs viens Latvijas pārstāvis
M.Zvejnieks. Foto: Ski.lv

Latvijas kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks vakar Kortīnā d'Apmeco vienīgais no latviešiem kvalificējās šīsdienas pasaules čempionāta sacensībām milzu slalomā.

Vīriešiem ir daudz spēcīgāks sastāvs un daudz lielāka konkurence uz iekļūšanu pamatsacensībās nekā sievietēm, kur mazāka dalībnieču skaita dēļ nekā iepriekšējos čempionātos šoreiz netika rīkota kvalifikācija, pamatsacensībās tiekot pilnīgi jebkurai, kas bija pieteikta.

Kvalifikācijā pārliecinoši ātrākais bija Džeimss Krofords, kurš Alpu kombinācijā izcīnīja 4.vietu. Kanādietis uzvarēja abos atlases braucienos. Tikmēr Zvejnieks abos braucienos uzrādīja 20. rezultātu, bet summā ieņēma 23. vietu, Krofordamabu braucienu summā zaudējot 4,33 sekundes. Pēc notiekumiem pamatsacensībām kvalificējās 25 labākie kalnu slēpotāji.

Savukārts Žaks Gedra braucienos bija attiecīgi 37. un 35. vietā, bet summā ieņēma 35. pozīciju 7,06 sekundes aiz uzvarētāja. Laurim Opmanim braucienos bija 59. un 54. vieta, bet summā – 54. pozīcija un 14,98 sekunžu deficīts pret Krofordu. Tikmēr Laura vecākais brālis Elvis Opmanis pirmajā braucienā nesasniedza finiša līniju, lai gan pēc pirmā starpfiniša bija 25 .vietā.

Šodien pamatsacensībās, kas tieši tagad sākas, startēs 100 kalnu slēpotāji un ar pirmo numuru trasē dosies Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Aleksis Pinturo no Francijas. Zvejniekam būs 68. numurs.