Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Atceltais Novemesto posms Eidukai liegs atgriezties PK kopvērtējumā Top30

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Atceltais Novemesto posms Eidukai liegs atgriezties PK kopvērtējumā Top30
Patrīcija Eiduka.

Šajā nedēļas nogalē Novemesto (Čehija) vajadzēja norisināties pasaules kausa posmam distanču slēpošanā, taču pieņemto ļoti stingro ierobežojumu dēļ diemžēl sacensības nenotiks. Tas atstāj negatīvu ietekmi uz slēpotājiem, kuriem ir liegta pārbaude pirms pasaules čempionāta, turklāt mūsu labākajai slēpotājai Patrīcijai Eidukai no Kokneses novada ies secen iespēja pasaules kausa kopvērtējumā atgriezties trīsdesmitniekā un distances ieskaitē pietuvoties divdesmitniekam.

Tā kā Vācijas valdība pieņēma lēmumu noteikt karantīnu tiem, kas iebrauc no Čehijas, tad nedēļas nogalē Novemesto startējušie nevarētu piedalīties pasaules čempionātā, kas sāksies 25.februārī Vācijas pilsētā Obersdorfā. Tāpēc tika pieņemts lēmums atcelt nedēļas nogalē paredzēto pasaules kausa posmu.

Lieliski šo pasaules kausa sezonu aizvadošā slēpotāja no Vecbebriem, kas iekļuvusi trīsdesmitniekā 11 no 13 saviem šīs sezonas startiem, gatavojoties pasaules U23 čempionātam, pasaules kausa posmus Lahti, Falunā un Ulrisehamnā izlaida. Tāpēc teicami „Tour de ski” seriālu pabeigusī latviete ar nopelnītajiem 144 punktiem pasaules kausa kopvērtējumā noslīdēja vairākas pozīcijas zemāk uz 35.vietu.

Starts Novemesto Eidukai bija sen plānots. Tas dotu iespēju atgriezties kopvērtējumā trīsdesmitniekā, līdz kam pietrūkst 27 punktu, un distances vērtējumā, kur viņa ar 96 punktiem ieņem 30.vietu, pietuvoties divdesmitniekam. Norvēģijas izlase jau iepriekš bija paziņojusi, ka nepiedalīsies Novemesto, tāpēc iespējas pacīnīties par augstākām vietām būtu bijušas vēl lielākas.

No vienas puses, sacensības nedēļas nogalē ļautu arī pārbaudīt sevi pirms pasaules čempionāta, jo Novemesto programmā bija sprints klasikā un 10km brīvajā stilā ar intervāla startu. Taču, no otras puses, var mēģināt saskatīt arī ko labu atceltajā posmā, jo pēc pamatīgas saguršanas U23 čempionāta pēdējā startā varbūt ir pat labi, ka sestdien un svētdien nav sacensību.

     [+] [-]

, 2021-02-19 12:55, pirms 3 gadiem
...ai, nu drusk sapņo autors....atgriezās tak norges