Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Venga otro gadu pēc kārtas iegūst Lielo kristāla globusu distanču slēpošanā

Krišs Upenieks

Venga otro gadu pēc kārtas iegūst Lielo kristāla globusu distanču slēpošanā
Heidi Venga
Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. Norvēģijas distanču slēpotāja Heidi Venga svētdien Zviedrijā otro gadu pēc kārtas tika kronēta par Pasaules kausa ieguvēju distanču slēpošanā.

Svētdien sievietes aizvadīja noslēdzošās Pasaules kausa sacensības, startējot desmit kilometru brīvā stila iedzīšanā. Tajā par uzvarētāju tika kronēta 37 gadus vecā Norvēģijas leģenda Mārita Bjergena, kura par 16,7 sekundēm apsteidza amerikānieti Džesiku Diginsu.

Bjergenai šī bija 114.uzvara Pasaules kausa sacensībās. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena svētdien stājās vēl viena ASV slēpotāja Sedija Bjornsena.

Tikmēr par šīs sezonas Pasaules kausa ieguvēju kļuvusī Venga svētdien bija tikai 18.vietā, bet ar to bija pietiekami, lai nosargātu pārsvaru kopvērtējumā un otro gadu pēc kārtas iegūtu Lielo Kristāla globusu.

Pasaules kausa kopvērtējumā Vengai beigās bija 1476 punkti, kamēr otrā ar 1436 punktiem bija Diginsa, bet trešajā vietā ar 1414 punktiem ierindojās Ingvilda Ūstberga, kura noslēgumā zaudēja vicečempiones godu, jo svētdien bija vien astotā.

Vēlāk svētdien izšķirsies arī Pasaules kausa liktenis vīriešiem, viņiem aizvadot 15 kilometru brīvā stila iedzīšanu. Kopvērtējuma līderis Juhaness Klēbo no Norvēģijas iekrājis 1397 punktus, kamēr tālāk ar 1148 un 1146 punktiem ir šveicietis Dario Kolonja un vēl viens norvēģis Martins Junsrūds Sunbī.

Vienās sacensībās sportisti par uzvaru izcīna 100 punktus, bet par triumfu Pasaules kausa posma finālā pienāksies vēl 200 punkti.

Izmantotie resursi:
LETA