Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvieši labi nostartējuši 10km klasikā Igaunijā

Latvieši labi nostartējuši 10km klasikā Igaunijā
A.Liepiņš Latvijas čempionātā Madonā. Foto:Infoski.lv

Svētdien Igaunijas pilsētiņā Albu norisinājās tradicionālās FIS sacensības distanču slēpošanā, kur sportisti sacenšas īsā distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu. Vīriem 10km 41 dalībnieka vidū labākais no Latvijas pārstāvjiem atkal bija Arvis Liepiņš, kurš uzvarētājam zaudēja mazāk par minūti un iekļuva desmitniekā. Dāmām 5km sešu dalībnieču vidū Anda Muižniece ierindojās 4.vietā.

Kamēr pasaules vadošie distanču slēpotāji sacentās leģendārajā Holmnekollenā Pasaules kausā prestižajā 50km distancē, kas jau ceturto sezonu diemžēl noris ar masu startu, tikmēr Latvijas vadošie distanču slēpotāji bija devušies pie ziemeļu kaimiņiem uz netālo Albu, kur jau ierasti martā notiek FIS sacensības īsajā distancē. Šogad uz Albu bija devušies septiņi vīri un divas dāmas no Latvijas. Neskaitot latviešus un mājiniekus igauņus, vēl startēja slēpotāji no Čehijas, Francijas, Zviedrijas, Somijas un Krievijas, taču pēdējos gados dalībnieku sastāvs kļūst arvien vājāks. Šogad lielāko daļu veidoja izteiktākie sprinteri.

Visātrāk 10km slēpojumu no mūsējiem uzsāka Liepiņš, kurš jau pēc pirmā kilometra turējās starp līderiem, un tādu tempu arī spēja noturēt, iekļūstot desmitniekā un iegūstot 10.vietu. Viņš 10km noslēpoja 27:36,6 un no uzvarētāja atpalika 57 sekundes. Šoreiz gandrīz divreiz vairāk (+34 sekundes) nekā pirms nedēļas divas reizes garākā distancē Latvijas čempionātā Madonā Arvim Liepiņam zaudēja Juris Ģērmanis, kurš atkal bija otrs labākais no mūsējiem un ierindojās 16.vietā. Juris pērn arī startēja Albu, un šogad dažiem igauņiem viņš jau bija tuvāk, bet dažus apsteidza (Juris katru dienu ir aizņemts ar darba pienākumiem, taču arī slēpošanai un treniņiem spēj atrast laiku, un ne jau reizi vai divas nedēļā, kā dažiem varētu šķist – aut.piez.). Vēl par minūti lēnāks bija trešais no mūsējiem Pāvels Ribakovs, kuram 24.vieta. Minūti un 45 sekundes Arvim zaudēja 27.vietā ierindojušais Jānis Paipals, kurš pēc labā sezonas sākuma pēc tam tā arī nav spējis atrast labo fizisko formu. Aiz Jāņa divas sekundes atpalika Indulis Bikše, kurš ātri sāka, pēc 1km no mūsējiem zaudējot tikai Liepiņam, bet beigās tomēr juniora temps kritās. Oļegam Andrejevam 31.vieta, bet Viesturam Eglītim 36.

Uzvaru svinēja igauņu sprinteris Peters Kummels, kurš 10km veica 26:39,5 un kurš distancēs startē reti (Kummels piedalījās 15km distancē pasaules čempionātā, un kā paši igauņi teica, tikai tāpēc, ka nebija īsti citu, ko likt – aut.piez.). Otrais palika čehu sprinteris Dušans Kozišeks, kurš sākumā bija vadībā, bet beigās Kummelam zaudēja 11 sekundes, bet 13 sekundes uzvarētājam zaudēja soms Āri Lūsua. Šoreiz tikai 18.vietā finišēja igaunis Sīms Sellis. Pazīstamākie sprinteri uzrādīja šādus rezultātus: Olimpisko spēļu un pasaules čempionāta pusfinālists igaunis Anti Sārepu 7.vieta, pasaules kausu finālists krievs Gļebs Retivihs 9.vieta, pasaules kausu pusfinālists un Skandināvijas kausu uzvarētājs zviedrs Robins Brintesons 11.vieta, Olimpisko spēļu vicečempions francūzis Rodijs Daragons 23.vietā.

Dāmām 5km startēja tikai 6 dalībnieces, kur, uzrādot laiku 15:25,8, uzvarēja igauniete Laura Rohtla, aiz sevis atstājot tautietes Heidi Raju un Kati Tamjarvu. Anda Muižnece, uzvarētājai zaudējot 1:21, ierindojās 4.vietā. Šoreiz vieta nav būtiska, bet pozitīvs ir fakts, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu Anda igaunietei Rohtlai zaudēja par pusotru minūti mazāk, bet Tamjarvai par divām minūtēm mazāk. Arī no Raju viņa atpalika mazāk nekā pērn un arī salīdzinājumā ar janvāra vidū FIS sacensībām Priekuļos.

Rezultāti:
1) vīriem suusaliit.ee

2) dāmām suusaliit.ee


Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.