Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ogrēnieši no Otepes atved vairākas medaļas

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Ogrēnieši no Otepes atved vairākas medaļas
Ogrēnietis Aivis Pivors (pirmais no kreisās) savās debijas sacensībās izcīnīja sudraba medaļu. Foto no Igaunijas Slēpošanas federācijas arhīva

12. janvārī Igaunijas pilsētā Otepē notika Igaunijas Slēpošanas federācijas bērnu un jauniešu sacensību lēkšanā ar slēpēm no tramplīna un ziemeļu divcīņā piektais posms, kurā ar jau ierasti lieliskiem rezultātiem startēja arī vairāki ogrēnieši.

Kopumā šajās sacensībās piedalījās 58 sportisti, kuri pārstāv astoņus Igaunijas un Latvijas klubus. No Ogres jaunajiem sportistiem īpaši vēlos izcelt tikai deviņus gadus veco Alvi Pivoru, kurš, startējot savās pirmajās sacensībās, spēja izcīnīt godpilno otro vietu un sudraba godalgu ziemeļu divcīņā. Jāatzīmē, ka tieši Alvja vecuma grupa bija viskuplāk pārstāvēta – 15 sportistu. Pēc divcīņas lēciena Alvis ieņēma tikai 7. vietu, tāpēc distanču slēpošanas trasē devās 18 sekundes pēc līdera. Nodemonstrējot lielisku slēpojumu un cīņas sparu, jaunais ogrēnietis finišēja ar labāko laiku, tādējādi divu disciplīnu kopvērtējumā pakāpjoties uz otro pozīciju. Šajā pašā vecuma grupā startēja Ralfs Aupe, kurš tramplīnlēkšanā bija sestais labākais, bet ziemeļu divcīņā ieņēma 8. vietu.

10-11 gadus veco meiteņu konkurencē Aelita Krasiļščikova parādīja stabilitāti, jo pārliecinoši ieguva otro vietu gan tramplīnlēkšanā, gan arī ziemeļu divcīņā. Viskuplāk ogrēnieši tika pārstāvēti 12-13 gadus veco meiteņu grupā, kurā trīs no septiņām sportistēm bija mūsējās. Lēkšanā ar slēpēm no tramplīna Kamila Krustiņa uz 25 metru jaudas tramplīna ar tālāko lēcienu meiteņu konkurencē (24,5 m) izcīnīja pirmo vietu, bet Alise Krasiļščikova, atpaliekot par 8,6 punktiem, ierindojās otrajā vietā. Savukārt Krista Lamstere gan tramplīnlēkšanā, gan ziemeļu divcīņā ierindojās sestajā pozīcijā. Sacensības ziemeļu divcīņā abām mūsu līderēm izvērtās diezgan dramatiskas. Kamila distanču slēpošanas disciplīnu sāka kā līdere, bet diemžēl nespēja noturēt šo pozīciju, piekāpjoties divām par sevi objektīvi labākām slēpotājām no Igaunijas, tāpēc ierindojās 3. vietā. Alise, distancē dodoties ar triju sekunžu deficītu, tehniski sarežģītajā trasē finišēja piektajā pozīcijā.

Informāciju sagatavoja:
Margarita Sokolova, trenere