Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Beļakovs

Titulētajiem kalnu slēpotājiem Svindālam un Ligetijam nākas beigt sezonu

Titulētajiem kalnu slēpotājiem Svindālam un Ligetijam nākas beigt sezonu
Svindāls kritienā 2016. gadā
Foto: AFP/ Scanpix

Norvēģu kalnu slēpotājs Aksels Lunds Svindāls un amerikānis Teds Ligetijs paziņojuši, ka atlikušajā sezonas daļā nestartēs sacensībās, dēļ nepieciešamajām operācijām.

Norvēģis Svindāls jau šo sezonu iesāka novēloti, pēc atkopšanās no krustenisko saišu traumas celim. Jau pirmajos posmos, kuros Svindāls startēja, viņš jutis sāpes celī. Neskatoties uz to Svindāls sezonu iesāka ar trīs pjedestāliem pasaules kausa sacensībās.

Lai arī sākotnējie izmeklējumi neko neatklāja, Svindāls jau pārcietis operāciju, kurā atklājās, ka menisks atvienojies no kaula. Tas arī bijis galvenais problēmu cēlonis. Svindāls gan paliek optimistisks, un cer uz labu olimpisko sezonu pēc gada.

Tikmēr Ligetijam problēmas jau kopš sezonas atklāšanas posma Zeldenē, Austrijā rada muguras nervi, kuru dēļ viņš jutis spēcīgas sāpes kreisajā kāja. Tas nav ļāvis startēt ar pilnu atdevi. Pēc dažādu ne ķirurģisku terapiju iziešanas situācija nav uzlabojusies, un Ligetijs pieņēmis lēmumu veikt operāciju un šo sezonu beigt, lai ar pilnu atdevi varētu gatavoties Olimpiskajām spēlēm Korejā pēc gada.

Jāpiemin, ka abi sportisti jau pērnā gada sezonā guva traumas, kas lika beigt sezonu. Svindāls piedzīvoja iespaidīgu kritienu Kicbīlē (Austrija) notiekošajās nobrauciena sacensībās, kamēr Ligetijs tādu pašu traumu kā Svindāls guva treniņā Vācijā.


Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.