Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Paipals un Pētersone uzvar "Pārdaugavas kausā" distanču slēpošanā

Paipals un Pētersone uzvar "Pārdaugavas kausā" distanču slēpošanā
Publicitātes foto

Vakar, 17. janvārī, Rīgas ziemas sporta un aktīvās atpūtas parkā tika aizvadītas ikgadējās sacensības distanču slēpošanā - "Pārdaugavas Kauss”. Ne lietus, ne sniegs, kas bagātīgi papildināja pasākuma programmu, netraucēja noskaidrot labākos.

Vīriešu elites grupas pirmais trijnieks bija pārliecinošs un saglabāja tieši tādu pašu secību kā pēc kvalifikācijas slēpojuma. Krietni veiksmīgāks kā pagājušajā nedēļā Priekuļos bija Jānis Paipals, kuram izdevās izcīnīt uzvaru (00:00:58:91), par sekundes simtdaļu aiz sevis atstājot jauno Latvijas čempionu 10km brīvajā stilā ar intervālu startu - Oskaru Muižnieku. Savukārt trešā vieta - Jurim Damškalnam (00:01:00:43). Arī dāmu elites grupā trīssimt eiro naudas balvas savā starpā sadalīja iepriekš sevi jau pierādījušas sportistes. Pirmā vieta Vinetai Pētersonei (00:01:13:92), taču otrā un trešā vieta madonietēm Ievai Pūcei un Kitijai Auziņai.

Jaunākajā vecuma grupā gan starp puišiem, gan meitenēm dominēja SS "Arkādija” sportisti- Bruno Krampe, Rolands Arnis un Kārlis Zeidaks. No meitenēm ātrākās bija Samanta Krampe, Kitija Rozenova un Karīna Bernāne. VJ un SJ vecuma grupā (1999.-2002.gadā dzimušie) pirmajās trīs vietās ierindojās madonieši Toms Zvirgzdiņš un Niks Saulītis, trešo atstājot Akselu Bresmi. Sieviešu konkurencē atkal par savu pārākumu atgādināja SS "Arkādija” jaunās slēpotājas, kuras aizpildīja visus trīs goda pjedestālus- Laura Elizabete Kvāle, Patrīcija Kaminska un Adele Spigovska.

Senioru konkurencē triumfēja Jānis Neimanis no Talsu biatlona kluba, otru vietu ieguva Raivis Ančs un trijnieku noslēdza Ojārs Dālderis. Starp dāmām ātrākās bija Kitija Stesele, Gunta Pēda un Ravita Bernāne.

Informāciju sagatavoja:
Sintija Melne


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.