Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Hiršers turpina dominēt un noķer citu austriešu leģendu Mozeri-Prēlu

Hiršers turpina dominēt un noķer citu austriešu leģendu Mozeri-Prēlu
Marsels Hiršers. Foto: AP/Scanpix

LETA. Austrijas kalnu slēpošanas zvaigzne Marsels Hiršers pirmdien Itālijā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sacensībās paralēlajā milzu slalomā.

Hiršeram šī ir 62. uzvara karjerā un ar nākamo panākumu viņš kļūs par uzvarām bagātāko Austrijas kalnu slēpotāju, jo tikpat panākumi ir septiņdesmito gadu leģendas Annemarijas Mozeres-Prēlas kontā. Ar 86 uzvarām visu laiku titulētākais kalnu slēpotājs Pasaules kausā ir zviedrs Ingemars Stēnmarks, kuram ar 82 panākumiem seko amerikāņu zvaigzne Lindsija Vona, bet tālāk ar 62 uzvarām ir abi austrieši.

Pirmdien finālā Hiršers par 0,14 sekundēm pārspēja mazpazīstamo francūzi Tibo Favro, kurš pirmo reizi karjerā izcīnīja Pasaules kausa sacensību medaļu. Tikmēr cīņā par trešo vietu francūzis Aleksis Pinturo par 0,18 sekundēm apsteidza zviedru Matu Ulsonu.

Hiršers svētdien turpat Altabadijā uzvarēja arī sacensībās milzu slalomā. Viņš šosezon ticis pie četriem panākumiem. Pēc 11 no 41 sacensībām kopvērtējuma līderpozīcijā ar 480 punktiem ir Hiršers, tālāk ar 341 punktu seko vēl viens austrietis Makss Francs, bet trešais ar 333 punktiem ir norvēģis Aksels Lunns Svindāls. Francs pirmdien tika diskvalificēts pirmajā kārtā, bet Svindāls nestartēja.

Izmantotie resursi:
LETA