Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bikše sezonas pirmajā startā ieņem 19.vietu FIS sacensībās Somijā

Bikše sezonas pirmajā startā ieņem 19.vietu FIS sacensībās Somijā
Indulis Bikše
Foto: Flavio Becchis.

LETA. Latvijas vadošais distanču slēpotājs Indulis Bikše piektdien Somijā savā pirmajā olimpiskās sezonas startā ieņēma 19.vietu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas sacensībās.

Bikše 10 kilometru distanci klasiskajā stilā veica 27 minūtēs un 55,7 sekundēs, sacensību uzvarētājam francūzim Morisam Manifikā zaudējot minūti un 43,8 sekundes.

Bikše par startu nopelnīja 72,83 FIS kategorijas punktus, kas viņam ir trešais labākais rezultāts karjerā desmit kilometros klasiskajā stilā.

Sacensībās finišu sasniedza 69 slēpotāji.

Bikše iepriekšējā sezonā kļuva par Latvijas pirmo pārstāvi prestižajā "Tour de Ski" sacensību seriālā, kā arī pirmais, kurš nopelnīja Pasaules kausa kopvērtējuma punktus.

Tikmēr dāmām piecu kilometru distancē klasiskajā stilā 45.vietu ieņēma Anda Muižniece, kura finišēja pēc 19 minūtēm un 29,7 sekundēm. Uzvaru guvušajai Terēzai Štadloberai no Austrijas viņa zaudēja trīs minūtes un 15,9 sekundes, tiekot pie 185,49 FIS kategorijas punktiem.

Dāmām finišu sasniedza 61 dalībniece.

Tikmēr citās FIS kategorijas sacensībās Norvēģijā piektdien spēcīgā konkurencē 15 kilometru klasiskā stila distancē 139.vietu ieņēma Ingmārs Briedis, tiekot pie 180,94 FIS punktiem.

Uzvaru sacīkstēs svinēja titulētais norvēģis Martins Junsrūds Sunbī no Norvēģijas.

Savukārt dāmām desmit kilometros klasiskajā stilā pieteikta bija Inga Paškovska, taču viņa uz starta neizgāja, bet uzvarēja titulētā mājiniece Mārita Bjergena.

Izmantotie resursi:
LETA


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.