Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kalnu slēpotājai E. Gasūnai vēl viena uzvara un labākais rezultāts karjerā

Kalnu slēpotājai E. Gasūnai vēl viena uzvara un labākais rezultāts karjerā
Evelīna Gasūna trasē. Foto: E.Lukšo, Infoski.lv

LETA. Viena no vadošajām Latvijas kalnu slēpotājām Evelīna Gasūna svētdien izcīnīja uzvaru Somijā notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas sacensībās slalomā, sasniedzot labāko rezultātu karjerā.

Gasūna slaloma sacensībās sievietēm divu braucienu summā par 1,05 sekundēm apsteidza somieti Inku Antikainenu.

Par savu rezultātu 21 gadu vecā latviete nopelnīja 32,39 FIS kategorijas punktus, kas viņai ir karjeras labākais rezultāts. Iepriekšējo rekordu, 32,61 punktu, viņa sasniedza pirms gandrīz trim gadiem.

Kopumā divus braucienus spēja veikt tikai 13 slēpotājas. No pārējām Latvijas sportistēm Betija Burkovska bija devītā (91,19 FIS punkti), bet Elīna Zalāne ieņēma 12.vietu (120,02 FIS punkti), kamēr Laura Bišere nefinišēja otrajā braucienā un Karlīna Lāce izstājās pirmajā braucienā.

Savukārt slalomā vīriešiem Daniels Loss ieņēma 16.vietu (107,68 FIS punkti), bet Mārcis Beitāns bija pēdējais (211,20 FIS punkti) starp 19 kalnu slēpotājiem, kamēr Kristaps Lazdāns nefinišēja otrajā braucienā.

Evelīna Gasūna šonedēļ izcīnīja četras uzvaras FIS sacensībās slalomā, bet vienos mačos milzu slalomā bija otrā. Kā zināms, Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks finansējuma trūkuma dēļ nolēmis šo sezonu izlaist. Tāpat ar finansiālām un veselības problēmām cīnās Lelde Gasūna.

Izmantotie resursi:
LETA


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.