Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kalnu slēpotājam Gisinam smags kritiens Pasaules kausa nobraucienā

Ints Megnis
Ints Megnis

Kalnu slēpotājam Gisinam smags kritiens Pasaules kausa nobraucienā
Glābšanas helikopters ierodas, lai aprūpētu smagu kritienu piedzīvojušo Marku Gisinu. Foto: AFP/Scanpix

Šveices kalnu slēpotājs Marks Gisins sestdien tika nogādāts slimnīcā pēc Pasaules kausa sacensībās nobraucienā Itālijā piedzīvota smaga kritiena.

30 gadus vecais sportists zaudēja kontroli pār slēpēm un pēc augsta lidojuma piezemējās uz muguras. Kad ārsti ieradās pie viņa, sportists gulēja nekustīgs.

Vēlāk uz trases piezemējās glābšanas helikopters un sportists turpat tika aprūpēts aptuveni pusstundu, bet turpinājumā viņu nogādāja slimnīcā. Vēlāk Šveices Slēpošanas federācija apstiprināja, ka sportista veselības stāvoklis ir pietiekami stabils, lai viņš jau šonakt atgrieztos dzimtenē, kur tiks veiktas turpmākas pārbaudes.

Kaut federācija sola, ka precīzas Gisina traumas tiek noteiktas svētdienas rītā, mediji jau vēsta, ka viņš guvis iegurņa un ribu lūzumu, kā arī smadzeņu satricinājumu.

Gisina māsas ir ļoti veiksmīgas kalnu slēpotājas. Dominika Gisina tika pie zelta nobraucienā 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs, bet Mišela Gisina šī gada februārī Phjončhanā triumfēja kombinācijā.

Izmantotie resursi:
Marc Gisin heading to hospital after bad crash...
https://www.afp.com/en/news/824/str...