Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Hjilde uzvar PK sacensībās kalnu slēpošanā, Gisins pēc smaga kritiena nogādāts slimnīcā

Rolands Eliņš

Hjilde uzvar PK sacensībās kalnu slēpošanā, Gisins pēc smaga kritiena nogādāts slimnīcā
Foto: EPA/Scanpix

LETA--AFP. Norvēģijas kalnu slēpotājs Aleksandrs Omots Hjilde sestdien uzvarēja Itālijā notikušajās Pasaules kausa sacensībās nobraucienā, kamēr šveiciešu sportists Marks Gisins pēc smaga kritiena ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā.

Nobraucienā Hjilde sasniedza finišu pēc vienas minūtes un 56,13 sekundēm, kas viņam par 0,86 sekundēm ļāva apsteigt austrieti Maksu Francu.

Pašlaik 26 gadus vecajam Hjildem šī bija trešā uzvara Pasaules kausā.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena sestdien stājās šveicietis Beāts Foics.

Sacensības sestdien gan tika apturētas apmēram uz pusstundu, jo smagu kritienu lielā ātrumā piedzīvoja Gisins. Viņš pēc tā zaudēja samaņu un tika nogādāts slimnīcā. Šveicietis pirms kritiena zaudēja kontroli un tika uzmests gaisā.

Pagaidām nav skaidrības par Gisina veselības stāvokli.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis 340 punktiem tagad ir Francs, kuram ar 333 punktiem seko titulētais norvēģis Aksels Lunns Svindāls. Pirmo trijnieku ar 283 punktiem noslēdz šveicietis Mauro Kaviecels.

Dāmām šajā nedēļas nogalē siltu laikapstākļu dēļ Francijā paredzētās sacensības ir atceltas.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-12-15 22:10, pirms 5 gadiem
Hildem hronometrs nogļučīja. Šitā atstāt jaņos grandus
Gizins nekur neuzšāvās gaisā, bet norāva uz muti pirms tramplīna, kur lido 40 metrus. Komentētāji runāja par airbag, kurš nenostrādāja, bet piezemējas viņš uz gūžas. Izskatījās slikti, lai čalis veseļojas.