Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Grundspeņķis

Kristofers Gulbis iekļūst labāko pieciniekā jaunajā slēpošanas hallē Oslo

Kristofers Gulbis iekļūst labāko pieciniekā jaunajā slēpošanas hallē Oslo
Kristofers Gulbis. Foto: Mārtiņš Mālmeisters, LOK.

Jaunatvērtajā Oslo iekštelpu slēpošanas centrā "SNØ" vakar un šodien norisinājās pirmās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) līmeņa sacensības šajā sezonā kalnu slēpošanā. Tajās piedalījās arī 17 gadus jaunais Latvijas sportists Kristofers Gulbis, kurš jau vairāk kā gadu dzīvo un trenējas Norvēģijā.

Norvēģijas pirmā iekštelpu slēpošanas halle "SNØ" tika atklāta šī gada sākumā un ir viena no lielākajām un modernākajām šāda veida hallēm Eiropā. Tajā var nodarboties gan ar kalnu, gan distanču slēpošanu, kā arī snovbordu. Šīs vērienīgās celtnes izmaksas sasniedza 800 miljonus kronu jeb aptuveni 73 miljonus eiro (!). Un tieši 14. un 15. oktobrī šajā hallē tika sarīkotas arī pirmās FIS līmeņa sacensības, kurās galvenokārt piedalījās 2002.-2004. gadā dzimuši Ziemeļeiropas valstu slēpotāji.

Pirmajā sacensību dienā slalomā Kristofers Gulbis ieņēma 9. vietu, divu braucienu summā finišējot 2,88 sekundes aiz uzvarētāja, arī vecākā sacensību dalībnieka (21 gads), Bjarki Gudmundsona no Islandes. Pirmo braucienu Gulbis veica 35,18 sekundēs, bet otro par sekundi ātrāk - 34,15 sekundēs. Par šādu sniegumu viņš nopelnīja 110,95 FIS punktus. Interesanti, ka viens no sacensību tiesnešiem bija 1998. gada pasaules junioru vicečempions un divkārtējs PK posma uzvarētājs slovēnis Andrejs Jermans.

Tikmēr otrajā dienā Gulbis spēja ielauzties labāko pieciniekā (5. vieta), tiesa, daži pirmās dienas favorīti, tostarp uzvarētājs Gudmundsons, šoreiz piedzīvoja kļūdas, finišu nesasnidzot. Latvijas sportists gan otrajā dienā uzrādīja labāku laiku, pirmajā braucienā finišu sasniedzot 34,57 sekundēs, bet otrajā pārspējot arī 34 sekunžu robežu (33,98). No uzvarētāja Tūllefa Haugena (Norvēģija), kurš pirmajā dienā bija piektais, viņš gan tik un tā atpalika par gandrīz divām sekundēm (+1,89) un šoreiz saņēma 118,44 FIS punktus.

Gulbja FIS punktu rekords pagaidām ir 76,51, kas tika sasniegts pērnās sezonas beigās Somijas čempionātā ar izcīnīto 11. vietu slalomā. Jāatgādina, ka viņš bija arī Latvijas delegācijas karognesējs šī gada Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Lozannā.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.