Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pēc pārgalvīgas braukšanas Petera Nurtuga mājā atrod narkotikas

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Pēc pārgalvīgas braukšanas Petera Nurtuga mājā atrod narkotikas
Peters Nurtugs. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix.

Titulētais Norvēģijas distanču slēpotājs Peters Nurtugs savā "Instagram" kontā apstiprinājis, ka policija viņa dzīvesvietā atradusi nelielu kokaīna daudzumu. Tas noticis pēc tam, kad viņš ticis aizturēts par pamatīgu atļautā ātruma pārsniegšanu netālu no Oslo.

"Esmu pieļāvis lielu kļūdu," savu paziņojumu "Instagram" kontā uzsāka pats Nurtugs. "Vakar vakarā mani ātruma kontroles punktā apturēja policija. Es braucu pārāk ātri un tiku aizvests uz neatliekamo palīdzību, kur man veica asinsanalīzi. Papildus tam policija atrada nelielu narkotiku daudzumu manā mājā. Tas bija kokaīns. Šobrīd esmu izmisis un nobijies par to, kas sekos tuvākajā nākotnē, un man ļoti žēl, ka tik daudzus cilvēkus atkal esmu pievīlis. Es zinu, ka tagad tiks uzsākta krimināllieta. Uzņemšos atbildību par to, ko esmu izdarījis," piektdienas vakarā rakstīja Peters Nurtugs.

Norvēģu televīzijas kanāls TV2 ziņo, ka Nurtugs braucis ar 168 km/h lielu ātrumu Rūmerīkes reģionā, netālu no Oslo. Atļautais ātrums šajā vietā bija 110 km/h. Viņam tikusi atņemta autovadītāja apliecība, turklāt pastāv aizdomas, ka pie stūres bijušais distanču slēpotājs sēdējis narkotisko vielu ietekmē. Pēc karjeras beigšanas 2018. gadā Peters Nurtugs strādāja tieši TV2 kanālā kā studijas eksperts sacensību laikā, bet pirms neilga laika viņš filmējās TV2 raidījumā "Landskampen", kur Norvēģijas un Zviedrijas populārākie sportisti sacenšas savā starpā dažādās aktivitātēs. TV2 kanāls arī paziņojis, ka tuvākajās dienās ar Nurtugu veiks pārrunas saistībā ar viņu sadarbības turpināšanu nākotnē.

Jāatgādina, ka šī Peteram Nurtugam nebija pirmā saskaršanās reize ar policiju. Vēl sportista karjeras laikā, 2014. gada maijā, viņš Tronheimā alkohola reibumā vadījis automašīnu "Audi" un piedzīvojis avāriju, ietriecoties ceļa malā esošajā aizsargbarjerā. Pēc notikušā Nurtugam tika piespriests 50 dienu ilgs cietumsods un 185 000 kronu (17,5 tūkstoši eiro) liela soda nauda.

Situāciju pagaidām atteicies komentēt Nurtuga advokāts Halvards Helle, kurš bijušo sportistu aizstāvēja arī šī gada februārī, kad aktrise Ailara Lī pieprasīja 100 000 kronu (9,5 tūkstoši eiro) lielu samaksu par viņas privātuma pārkāpšanu Nurtuga izdotajā autobiogrāfijā "Min Historie" (Mans Stāsts), taču tiesā zaudēja. Tikmēr intervijā norvēģu nacionālajai televīzijai NRK bijušais sportists un šī brīža komentētājs Tūrgeirs Bjerns teica: "Ļoti žēl, ka tā notika. Viņš ir labs puisis. Ceru, ka viņš saņems visu palīdzību, kas būs nepieciešama. Viņam iepriekš dzīvē ir bijuši daudzi sarežģīti brīži, pēc kuriem viņš ir spējis piecelties. Cerams, ka šoreiz tas viņam atkal izdosies."

Savukārt laikrakstam "Verdens Gang" (VG) izdevies iegūt video, kurā redzams Nurtuga auto apstādināšanas brīdī ap pulksten 20:30 pēc vietējā laika.

Video: VG.no

34 gadus vecais Peters Nurtugs ir divkārtējs zelta medaļas ieguvējs 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs (50 km klasiskajā distancē un komandu sprinta sacensībās), kā arī trīspadsmitkārtējs pasaules čempions. Tāpat karjeras laikā norvēģis izcīnīja divus Lielos kristāla globusus (2010. un 2013. gadā), kā arī 2015. gadā triumfēja pasaules prestižākajā daudzdienu slēpojumā "Tour de Ski".

Izmantotie resursi:
VG.no
TV2.no
NRK.no

  +1 [+] [-]

, 2020-08-15 09:14, pirms 4 gadiem
Par ātruma pārsniegšanu veic kratīšanu dzīvesvietā, interesanti!

  +1 [+] [-]

, 2020-08-15 09:18, pirms 4 gadiem
Tad jau sanāk, ka sašņaucies pie stūres bija

     [+] [-]

, 2020-08-15 12:38, pirms 4 gadiem
Skumji, ka par izciliem sportistiem jālasa šādas ziņas.

     [+] [-]

, 2020-08-15 13:00, pirms 4 gadiem
Narkotikas rekreācijas nolūkiem nav nekas slikts. Pie stūres moš nevajadzētu sēsties.

     [+] [-]

, 2020-08-15 14:03, pirms 4 gadiem
mūsdienu sportisti acīmredzot tādi cirka aktieri vien ir, nevis paši ar saviem mērķiem, apņēmību, gribaspēku un vēlmēm kaut ko sasniegt. Šobrīd uz viņiem strādā nenormālā mašinērija un padara par zvaigznēm, rezuktātā, ātrā slava (īpaši talantiem), nauda utt. kā dēļ arī fiksi noiet no ceļa.
Neatceros pilnīgi nevienu līdzīgu ziņu par agrāko laiku sportistiem. Bet varbūt bija?

     [+] [-]

, 2020-08-15 15:07, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: mūsdienu sportisti acīmredzot tādi cirka aktieri vien ir, nevis paši ar saviem mērķiem, apņēmību, gribaspēku un vēlmēm kaut ko sasniegt. Šobrīd uz viņiem strādā nenormālā mašinērija un padara par zvaigznēm, rezuktātā, ātrā slava (īpaši talantiem), nauda utt. kā dēļ arī fiksi noiet no ceļa.
Neatceros pilnīgi nevienu līdzīgu ziņu par agrāko laiku sportistiem. Bet varbūt bija?
Citi laiki tagad. Agrāk savienībā dzēra kurš gribēja, kāvās, brauca pālī utt. s7dus vārīja un nevienu tas īpaši nepārsteidza un neinteresēja. Nebij arī tāda informācijas aprite kā tagad - kāds sportists tur novākoja pālī mašīnu - nu vietējie tur par to pabāž ārējā un tur arī palika. Tai pašā NBA agrāk diezgan brīvi šņauca balto utt. Tagad es pat teiktu, ka vismaz karjeras laikā tas točn ir n reizes mazāk izplatīts, jo vienkārši lai tu mūsdienās būtu konkurētspējīgs, tu neko tādu nevari atļauties. Tad attiecīgi mūsdienās varbūt proporcionāli vairāk problēmu sākas pēc karjeras beigšanas, kad tu no režīmā kurā tu principā visu mūžu esi dzīvojis un kurā neko nedrīkst tu pēkšņi pārej dzīvē, kurā tu vari darīt ko vien iegribas (ja ir nauda)